Diumenge, 23 de juny del 2024

Lluc Crusellas presenta una mona amb una rèplica de l’elefant que el va coronar com el millor mestre xocolater del món

La figura està elaborada amb xocolata i negra i amb llet i només es pot trobar a la pastisseria El Carme de Vic

|

- Publicitat -

La carta de presentació de Lluc Crusellas al prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters que es va celebrar a París a la tardor va ser un elefant de tres metres d’alt fet amb 200 quilos de xocolata. Aquella escultura, inspirada en la natura i la consciència pel medi ambient, el va ajudar a erigir-se com el millor mestre xocolater del món. Amb la Pasqua a tocar, Crusellas acaba de presentar una rèplica de l’animal en format mona. “És el petit record del concurs que la gent podrà tenir a casa aquesta Pasqua”, ha assenyalat Crusellas a l’ACN. Es tracta d’una edició limitada, elaborada amb xocolata negra i amb llet, d’un quilo i mig i 30 cm d’alt. La figura només es podrà trobar a la pastisseria El Carme de Vic i costarà 75 euros.

Lluc Crusellas va guanyar el World Chocolate Masters amb la figura d’un elefant “tan gran i a la vegada tan simple” reivindicant la idea de “la simplicitat de les coses grans”. “Crec que és la manera com ens hem d’agafar la vida: fer coses molt grans, però fer-les senzilles i de manera efectiva”, ha destacat el millor mestre xocolater del món.

Publicitat

Si bé la figura que va presentar al concurs era un elefant compost per una meitat natural i una meitat robòtica, en aquesta versió en format mona Lluc Crusellas ha optat per un elefant natural de cos sencer. “Estem contents de la feina que hem fet i que representa una mica la nostra identitat”, ha subratllat. El xocolater ha explicat que amb la mona “tothom es podrà emportar a casa el que va significar el concurs”. A més, està feta “amb una xocolata que agradarà a tothom, a aquells a qui els agrada amarga, i a aquells a qui no els agrada tant, amb un sabor exquisit”.

El procés d’elaboració de la mona dura unes dues hores i l’assemblatge de les peces creades a partir de motlles és totalment manual. Un cop s’ha construït la figura de l’elefant, s’utilitza carbó activat per ajudar a aconseguir els to gris de la pell. L’elefant reposa sobre una taula pintada amb xocolata i espolsada amb cacau, una textura que imita el terra per on trepitja l’elefant.

Com que se’ls està fent impossible donar resposta a tota la demanda, Crusellas ha explicat que no agafen encàrrecs per l’elefant i la mona només es podrà trobar a la pastisseria El Carme de Vic a partir d’aquest dissabte.

Xocolata per a tothom

“No conec ningú a qui no li agradi la xocolata o que la provi i estigui trist”, ha assenyalat Lluc Crusellas. “És un ingredient que transmet felicitat, transmet plaer i no hi hem de renunciar”, ha dit el mestre xocolater en defensa d’un consum moderat. “Tots els excessos són dolents. Aquest també. Però crec que val més tenir una vida activa, on hi hagi moviment, i es faci esport i que et puguis permetre ingredients amb un punt més de sucre o de greix”, explica. “Si tens una vida sedentària i menges xocolata, quin és el problema? La xocolata o la vida sedentària?”, es pregunta Crusellas animant a tothom a menjar xocolata i mantenir una vida activa.

El mestre xocolater és conscient que avui dia el sucre és “el gran qüestionat” en el món de l’alimentació i ha defensat que dins el sector hi ha hagut preocupació per adaptar-se als nous temps. Segons ha explicat, la nova generació de pastissers ha “rebaixat molt” els percentatges de sucre. Si antigament la nata muntada portava un 20% de sucre, ara mateix s’està en unes proporcions d’entre un 5% i un 10%. A més, també s’estan buscant constantment substituts del sucre o altres elements que generin dolçor, com la fruita.

“Segueixo sent el Lluc de fa sis mesos”

D’ençà que Lluc Crusellas va guanyar a París, relata que la seva vida no ha canviat massa. “La meva vida no ha fet un gir, sinó que ha seguit tal com era. Segueixo sent el Lluc de fa sis mesos”, explica el xocolater. “El premi ens ha obert moltes portes, però intento dia a dia que tots toquem de peus a terra”. La victòria, diu, “s’ha d’aprofitar en el bon sentit”: per viure noves experiències, arribar a llocs on no havien arribat i gaudir més d’aquest ofici.

A curt termini i a nivell personal, Crusellas té previst participar a la Titan Desert, en la modalitat de ciclisme de muntanya, la seva passió. “Viuré una experiència única sobre la bici i desconnectaré, que també és important”, ha explicat. A nivell professional, estan treballant en un nou enfocament per a la marca de xocolata que comercialitza Pavic, el grup on s’integra la pastisseria El Carme.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies