Divendres, 09 de juny del 2023

L’estació regeneradora de la depuradora de Blanes comença a aportar aigua al riu Tordera per garantir el cabal ecològic

La instal·lació estava aturada des de feia més de 10 anys

|

- Publicitat -

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona han reactivat l’Estació de Regeneració d’Aigua (ERA) de la depuradora de Blanes per començar a aportar aigua regenerada al riu Tordera i garantir-ne així el cabal ecològic. Després d’un seguit de millores a la instal·lació, que estava inactiva des de feia més de 10 anys, es podran assolir els paràmetres necessaris i aportar al riu un cabal de 7.500 metres cúbics al dia. D’aquesta manera es recupera una aportació de cabals com la que es va fer entre el 2002 i el 2011 i amb els quals recarregar l’aqüífer superficial. Així mateix, es contribueix al manteniment dels nivells dels pous d’ús eminentment agrícola i a la zona humida de la desembocadura de la Tordera.

Entre el 2002 i el 2011 des de l’ERA de Blanes es van retornar un total de 21,6 milions de metres cúbics d’aigua al riu, una dada que, segons l’ACA, indica el potencial d’aprofitament que té aquesta instal·lació.

Publicitat

L’actuació s’emmarca en el conveni signat fa tres anys entre l’ACA i el Consorci amb l’objectiu de reactivar un total de 13 terciaris a les comarques gironines.

Actualment, es regeneren i reutilitzen 70 hm3 /any d’aigua a Catalunya i la previsió és doblar aquesta xifra en els propers sis anys, amb una inversió de 120 MEUR. D’aquesta manera, es pretén doblar el nombre d’estacions de regeneració d’aigua actives, que passa de les 24 a 40 en servei.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email