Diumenge, 03 de març del 2024

L’Espai Companys projectarà el documental Urraca, que narra la història del policia que va detendre al polític

|

- Publicitat -

L’espai Companys acollirà la projecció del documental sobre el policia franquista Pedro Urraca, responsable de la detenció de Lluís Companys. Aquesta activitat estrenarà la programació d’aquest museu del Tarròs. El tret de sortida d’aquesta programació, la projecció del documental i posterior debat amb un dels directors d’aquest, serà aquest dissabte 25 de febrer a les 18:00, amb un accés lliure fins a completar l’aforament, però s’ha de tenir en compte què, un cop iniciada la sessió, ja no es permetrà l’accés.

Urraca, caçador de rojos, dirigit per Pedro de Echave i Felip Solé, és una coproducció de Quindrop Produccions i Sègula films amb RTVE, TV3 i IB3, que ha comptat amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca. El film documental, estrenat el novembre de l’any passat, va guanyar el premi del públic al Memorimage de Reus.

Publicitat

Es tracta d’un trepidant relat històric rigorosament documentat sobre la vida i activitats del qui, a part de policia franquista, fou agent de la Gestapo i col·laborador del Règim de Vichy, i encapçalà la persecució i assetjament de nombrosos exiliats catalans, bascs i espanyols a França durant l’ocupació nazi.

La producció toca un tema mai tractat, el retrat d’un personatge sinistre i ambiciós, només preocupat per la seva fortuna, capaç de fer la pitjor feina bruta al servei de les dictadures més execrables del Segle XX. També és la crònica d’una herència maleïda a través de la mirada crítica de la seva neta, Loreto Urraca, que amb dignitat i humilitat denuncia i es desmarca d’un avi al qual repudia.

Per a més informació us podeu posar en contacte a travès del telèfon 973570233, el correu info@espaicompanys.cat o a la web www.espaicompanys.cat.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: territorirural.cat/lespai-companys-projectara-el-documental-urraca-que-narra-la-historia-del-policia-que-va-detendre-al-politic/ […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]