Dijous, 22 de febrer del 2024

Les estacions de muntanya d’FGC obtenen el certificat de qualitat d’AENOR com a espais segurs davant la covid-19

|

- Publicitat -

Les sis estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han obtingut el certificat de qualitat d’AENOR com a espais segurs davant la covid-19. Aquest reconeixement, que es basa en les recomanacions d’organismes nacionals i internacionals, valida els protocols i les mesures implementades des de l’inici de la crisi sanitària, encaminades a minimitzar el risc de contagi. Des d’FGC Turisme també s’està treballant per certificar les estacions amb el segell “Safe Tourism Certified”, promogut per l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE). El reconeixement de qualitat d’AENOR també s’estén al Cremallera i els Funiculars de Montserrat, el Tren del Ciment i el Parc Astronòmic Montsec. 

Des d’AENOR s’ha dut a terme una anàlisi completa i rigorosa de totes les mesures que Ferrocarrils ha aplicat en diferents àmbits, com ara el de la neteja, la desinfecció o la senyalització, segons ha explicat la companyia en un comunicat. Així, la divisió de turisme d’FGC ha dissenyat un pla de prevenció i sensibilització que s’aplicarà a les sis estacions del grup (La Molina, Vall de Núria, Espot Esquí, Port Ainé, Vallter 2000 i Boí Taüll) un cop les condicions meteorològiques i d’innivació, d’una banda, i les marcades per l’evolució de la pandèmia, de l’altra, permetin obrir-les.

Publicitat

D’aquesta manera, FGC posarà a disposició dels usuaris totes les facilitats possibles perquè puguin practicar esports d’hivern de manera segura, ja que són activitats que es duen a terme a l’aire lliure, amb equips com guants i ulleres que ajuden a protegir als usuaris. Així, serà obligatori cobrir-se el rostre amb mascareta, o bé amb un tapacoll homologat, a partir dels sis anys d’edat a remuntadors, zones d’espera i embarcaments de les instal·lacions mecàniques, a més d’espais tancats, edificis i zones comunes com ara restaurants, botigues, punts d’atenció al client i taquilles.

Pel que fa a l’aforament, aquest no es limitarà a les pistes d’esquí i surf de neu, ni tampoc als remuntadors, seguint les recomanacions de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM). Mentre, al Cremallera i els Funiculars de Montserrat, al Cremallera de Núria i a telecabines i telefèrics es recomanarà mantenir el silenci, evitar parlar amb les altres persones i reduir la interacció social per reduir el risc de contagi i afegir seguretat en el transport.

En els cas dels espais tancats, es limitarà l’aforament i es recomana mantenir una distància mínima d’1,5 metres entre persones. També es reforçarà el servei de neteja i desinfecció de zones comunes. Al mateix temps, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a les taquilles i als edificis i restaurants de les estacions.

Quant a la compra i reserva de forfets, bitllets i altres serveis, es recomana fer el tràmit telemàticament per evitar aglomeracions a taquilles i a d’altres espais. A més, s’implementarà transversalment a totes les estacions i es reforçarà el servei de check-in automatitzat, amb la incorporació de noves màquines de venda i recollida de forfets i bitllets als diferents accessos a l’estació. També es mantindrà el control d’aforament al tren cremallera de Núria amb la reserva prèvia de data i seient a través del web.

Des d’FGC recomanen el pagament amb targeta de crèdit amb sistema ‘contactless’, per tal d’evitar la manipulació d’efectiu als treballadors. També es demana utilitzar les aplicacions mòbils de les diferents estacions del grup com a suport d’informació de referència per als visitants, on hi trobaran l’actualitat de l’estació, l’estat d’obertura de serveis i el mapa de les instal·lacions.

Enguany, i atenent a la singularitat de la situació causada per la covid-19, s’han previst noves condicions de cancel·lació per a la compra de forfets de temporada a les estacions d’FGC. Així, s’ha aprovat una política de compensació als clients compradors d’aquest producte d’aquelles estacions no puguin oferir 90 dies d’esquí durant la temporada per causes derivades de la pandèmia. En aquests casos, es contempla el reemborsament parcial de l’import de l’abonament. El saldo a reemborsar es defineix en proporció als dies d’utilització de cada forfet i el tipus d’abonament.

Pel que fa als esdeveniments esportius, aquest hivern es mantenen aquells que, pel seu format, no impliquin massificació de participants ni públic assistent, seguint la normativa de la secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, del Consejo Superior de Deportes (CSD) i els protocols específics definits per la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) i de la Federació Internacional d’Esquí (FIS). 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]