Divendres, 04 de octubre del 2024

Les Borges Blanques dona el tret de sortida a la 58a Fira de l’Oli i les Garrigues, que se celebra en format virtual

|

- Publicitat -
Les Borges Blanques ha donat aquest divendres el tret de sortida a la 58a Fira de l’Oli i les Garrigues, una edició que se celebra en format virtual per la pandèmia de la covid-19. D’aquesta manera, tots els actes s’emetran en directe a través del web www.firaoli.online, on també s’aniran publicant diferents continguts i els visitants hi podran trobar els productes dels 25 expositors d’oli i 29 del sector agroalimentari que enguany participen a la fira. Durant el certamen, diferents xefs de prestigi oferiran demostracions gastronòmiques on presentaran propostes culinàries amb l’oli d’oliva verge extra de protagonista. El programa d’actes s’estendrà fins diumenge però els continguts estaran disponibles fins al 28 de febrer al web de la fira.
La Fira de l’Oli i les Garrigues celebra enguany una edició virtual arran de les restriccions per la covid-19, una situació excepcional que l’organització vol aprofitar per arribar a través d’internet a un públic més ampli del que habitualment acudia presencialment a la fira. El certamen retransmetrà en directe a través del seu web els diferents actes programats, així com continguts en vídeo que s’aniran actualitzant constantment i els visitants també hi podran conèixer i adquirir els productes dels expositors.

25 expositors d’oli i 29 d’agroalimentaris

La Fira de l’Oli de les Borges Blanques vol continuar sent un dels principals aparadors per presentar les novetats del sector oleícola i donar visibilitat als productes agroalimentaris del territori. D’aquesta manera, reuneix 25 expositors vinculats al sector de l’oli de qualitat verge extra, i 29 expositors vinculats a la resta de la indústria agroalimentària de proximitat, que presentaran els seus productes en línia a través de vídeos, textos i imatges que s’aniran publicant durant els dies de la fira. Tots els continguts estaran disponibles al web firaoli.online fins al 28 de febrer.

Publicitat

Demostracions culinàries de xefs de prestigi

Amb la voluntat d’apropar la cuina i l’oli a tots els públics, diferents xefs de prestigi i de restaurants de les Garrigues i de les comarques lleidatanes oferiran fins a setze propostes culinàries que combinen la tradició amb els elements més innovadors de la cuina i que tenen l’oli d’oliva verge extra com a element principal. Entre aquests, destaquen la xef Carme Ruscalleda, els germans Torres o la demostració gastronòmica solidària a sis mans que oferiran Ada Parellada, Sor Lucía Caram i Anna Recetas Fáciles.

L’encarregat d’inaugurar enguany el certamen ha estat el cap del servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i director d’IrsiCaixa, el doctor Bonaventura Clotet. El certamen també acollirà fins diumenge jornades tècniques, tastos d’oli, actes d’agermanament i la proclamació dels guanyadors del concurs oficial dels millors olis de la Fira de l’Oli 2021, actes que també es duran a terme en línia.

Anna Recetas Fáciles i Lluís Cortés, ambaixadors de l’Oli 2021

Dissabte a la tarda tindrà lloc la proclamació dels ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya, que seran la ‘influencer’ gastronòmica, Anna Terés, coneguda a les xarxes com a Anna Recetas Fáciles, i l’entrenador del primer equip femení del Futbol Club Barcelona, Lluís Cortés. Ambdós també apadrinaran l’acte d’agermanament que durà a terme la Fira de l’Oli amb les cinc Federacions d’Hostaleria de Catalunya, en un acte que presidit pel conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. El mateix dissabte, es farà entrega del Premi Cultura de l’Oli 2021 al Comitè Oleícola Internacional.

A més, dissabte també s’habilitarà un espai al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques per recollir els dinars de fira, preparats pels restauradors locals per a tots els veïns que hagin adquirit el seu tiquet prèviament.

La cloenda del certamen, que tindrà lloc diumenge, serà un reconeixement als municipis afectats pels incendis i els aiguats de les Garrigues gràcies a l’Olivina, el projecte solidari d’Acudam en col·laboració amb la Fecoll. D’aquesta manera, la fira farà entrega de les Olivines solidàries recaptades en l’edició passada del certamen als alcaldes de municipis afectats pels focs i els aiguats.

Preocupació entre els productors d’oli pels danys del temporal Filomena

La 58a Fira de l’Oli i les Garrigues arriba marcada pels danys que ha deixat el temporal Filomena en el cultiu de l’olivera. El trencament de branques dels arbres arran de l’acumulació de neu farà caure la producció d’oli d’oliva la pròxima campanya. Segons la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), aquesta davallada pot arribar fins al 50% a les zones més afectades. Per això, el sector reclama un Pla de recuperació del potencial productiu i ajuts que els compensin la pèrdua de producció. El temporal ha afectat unes 46.000 hectàrees d’olivera, 34.600 de les quals a les comarques de Lleida.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies