Diumenge, 23 de juny del 2024

Les altes temperatures i la sequera avancen més d’un mes la collita d’olives al Pallars Jussà

Al molí de la vall de Barcedana ja fa dies que elaboren oli verd prèmium de la varietat pallaresa Negral

|

- Publicitat -

Les altes temperatures i la sequera han fet que la campanya de collita d’olives s’hagi avançat més d’un mes a la Conca de Tremp, al Pallars Jussà. Segons Ivan Caelles, productor d’oli, és un fet històric que al setembre ja es comenci a moldre olives a la vall de Barcedana. La meteorologia i les inversions en tecnologia al molí han permès començar molt més aviat i poder fer un oli d’oliva extra verd molt primerenc. Caelles ha dit que aquests olis d’oliva es consideren ‘prèmium’. En aquest cas les primeres collites i l’oli obtingut són de la varietat pallaresa Negral. 

Josep Maria Roca, productor d’oli de la vall de Barcedana, ha explicat que normalment començaven a collir a mitjan novembre i aquest any molts productors ja han començat a collir. Les altes temperatures han fet madurar abans les olives i per aquest motiu la campanya de collita també s’ha avançat. 

Publicitat

Pel que fa a les característiques de la collita tots coincideixen en el fet que serà “bona i de qualitat” però que la producció estarà per sota de la d’altres anys per la manca d’aigua. Xavier Fuentes, recol·lector d’olives, ha explicat que la calor dels últims dies fa que les olives madurin molt de pressa i, per tant, la collita s’avanci. Ara s’ha començat amb l’oli extra verd, més endavant es moldran les olives per aquest tipus d’oli i s’acabarà la campanya amb els olis madurs. 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies