Dilluns, 27 de maig del 2024

L’Ajuntament de Girona es presenta com a acusació popular en el cas de la ciclista que va morir atropellada

El consistori diu que es vol posar al costat de la família i de les persones que es mouen en bicicleta per la ciutat

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Girona es presentarà com a acusació popular en el cas de la ciclista de 21 anys que va morir atropellada el 9 de setembre. Després d’estudiar els fets, el consistori ha decidit personar-se a la causa. “Hem de fer una ciutat que protegeix vianants i ciclistes. Fomentar la mobilitat sostenible s’aconsegueix millorant la infraestructura però també garantint que les persones que aposten pels vehicles no contaminants se sentin segurs a la via pública”, assegura la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica, Cristina Andreu. En aquest sentit, diuen que volen posar-se “al costat” de la família de la víctima i de les persones que es mouen en bicicleta per la ciutat. 

L’accident va tenir lloc a la cruïlla entre el carrer de Josep Viader i Moliner i el carrer de l’Illa, al barri de la Devesa-Güell, quan un cotxe presumptament no va respectar una senyal de cedir el pas i va atropellar la noia, que circulava pel carril bici. La víctima va ser traslladada a l’Hospital Josep Trueta, on va morir hores després. 

Publicitat

La Policia Municipal de Girona va detenir diumenge la conductora. Després de passar a disposició judicial, el jutjat de guàrdia va deixar la sospitosa en llibertat provisional. Li va imposar com a mesures cautelars l’obligació de personar-se periòdicament al jutjat, li va retirar el passaport i li va prohibir sortir del territori. La causa està obert per un homicidi per imprudència i per conducció sense permís. 

La tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu, ha explicat aquest dilluns que l’Ajuntament ha resolt personar-se com a acusació popular perquè “malauradament, s’està veient un increment en aquest tipus de conductes negligents”: “Ens sembla que és una acció modèlica i el que vol transmetre aquest Ajuntament és que tot aquell que infringeixi la norma tindrà conseqüències”. 

A més, Andreu també ha remarcat que un dels eixos prioritaris del consistori és vetllar per una mobilitat “sostenible i segura”: “Conductes com aquestes posen en risc a aquells més vulnerables, que son els vianants i que són els ciclistes”. 

L’Ajuntament ja va decidir personar-se com a acusació en el cas del feminicidi que hi va haver a la ciutat a finals de juliol: “La ciutadania ha de sentir quina és la visió que té aquest govern sobre la impunitat de les persones que infringeixen la llei en actes que posen en risc la seguretat de les persones”. La tinenta d’alcaldia subratlla que l’Ajuntament estarà al costat de les víctimes i actuarà amb “contundència” per evitar que aquestes accions quedin impunes. 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies