Dissabte, 02 de març del 2024

L’Ajuntament de Canet es desentén d’un refugi felí

|

- Publicitat -

María, és una voluntària que des de fa 14 anys, es dedica a cuidar d’animals de carrer i va formar la Apac (Ajuda pels animals de Canet) entre altres voluntaris més.

En en 2009 la Maria va ser contactada per l’Àrea de Sanitat del consistori de Canet per portar endavant un projecte, en el qual se li va encarregar traslladar les colònies de gats, que campaven pels carrers de Canet fins a el centre perquè poguessin estar recollits, cuidats i alimentats sense crear molèsties als veïns.

Publicitat

Li van oferir 200 euros mensuals per al manteniment dels animals, totalment insuficients, per a la tasca que se li encomanava. A la Maria no li va importar, i segueix sense importar-li. “Arribem a tenir 140 gats”, diu orgullosa aquesta voluntària que es topa de front amb un problema al qual no troba solució.

El terreny és municipal, però són les voluntàries, les qui paguen les despeses veterinàries, les incineracions, la sorra, els productes de neteja i la resta d’instal·lacions que han de cobrir les necessitats dels animals.

L’Ajuntament de Canet es desentén, no s’han posat en contacte amb ella a pesar que ho ha intentat repetidament. No és només els diners el que li preocupa, no sap el que passarà amb els animals.

La Maria tracta que es conegui la seva història, a través de les xarxes socials però sense massa èxit. Ha buscat ajuda en grans supermercats, sense sort. Fins i tot ha contactat amb un advocat, però la seva condició de voluntària, li deixa poc marge de maniobra.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]