Dissabte, 13 de abril del 2024

L’Ajuntament de Castelldefels nega que s’hagin talat arbres per construir un macroprojecte urbanístic

L’Ajuntament explica que les franges antiincendis estan plantejades des de 2015, mentre que el projecte al que fan al·lusió els veïns s’ha iniciat aquest any.

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Castelldefels defensa la tala d’arbres al barri de Bellamar per a la construcció de franges forestals antiincendis, després que un grup de veïns hagi denunciat la “desforestació” de l’entorn. Una plataforma veïnal creu que l’actuació al bosc, a més, podria anar lligada a un macroprojecte urbanístic per a la construcció de 4.000 nous habitatges. El consistori, però, ho nega. “No té ni cap ni peus”, ha etzibat la regidora de Medi Ambient, Clara Quirante. L’Ajuntament explica que les franges no només s’han de fer per llei, sinó que estan plantejades des de 2015, mentre que el projecte al que fan al·lusió els veïns s’ha iniciat aquest any i, a més, la seva execució és a llarg termini.

Quirante insisteix que la vinculació que fan els veïns de Bellamar “no té absolutament res a veure” amb cap altre projecte i que és, exclusivament, el compliment de la llei. La regidora recorda que les franges són obligatòries des de 2003 a les urbanitzacions sense continuïtat amb la trama urbana i des de 2014 a la resta d’urbanitzacions, tinguin o no continuïtat amb la trama urbana.

Publicitat

“No és un caprici de l’Ajuntament. És l’aplicació de la legislació vigent”, insisteix Quirante. Des del consistori, de fet, també es nega que les dades que exposen els veïns sobre la modificació del Pla General Metropolità (PGM), i que preveu la definició dels eixos verds, siguin reals.

En aquest sentit, la plataforma veïnal 6 Eixos de Ciment alerta que es requalificaran 130.000 metres quadrats i es construiran 4.000 nous habitatges. Fonts municipals, però, asseguren que el projecte està en una fase tan embrionària que és impossible definir unes xifres com aquestes.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 65896 additional Information on that Topic: territorirural.cat/lajuntament-de-calafell-nega-que-shagin-talat-arbres-per-construir-un-macroprojecte-urbanistic/ […]

Comments are closed.