Dijous, 22 de febrer del 2024

L’Agència Catalana de l’Aigua millora el rendiment de la depuradora de Monistrol de Montserrat

|

- Publicitat -
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha realitzat millores a la depuradora de Monistrol de Montserrat (Bages) per tal d’incrementar el rendiment de la depuració de les aigües residuals, augmentar l’eliminació de la matèria orgànica i reduir l’abocament de nutrients- nitrogen- al medi hídric. Les actuacions han suposat una inversió superior als 780.000 euros, inclosa en el contracte d’explotació, conservació, manteniment i millores de la planta, gestionada per la Ute Edar Abrera (Acsa-Sav-Dam Ute Abrera). La planta rep i tracta, juntament amb l’aigua residual domèstica, abocaments industrials provinents majoritàriament del sector tèxtil.
La depuradora d’aigües residuals de Monistrol de Montserrat, gestionada per l’ACA, va posar-se en marxa l’any 1994. El disseny original de la depuradora constava d’un tanc d’homogeneïtzació, un filtre percolador, un reactor de fangs activats d’alta càrrega amb aeració perllongada.

Amb les actuacions s’ha aconseguit millorar el rendiment de depuració. Concretament, les millores han consistit en el desdoblament de l’equip de pretractament (tamís de fins), la remodelació de la bassa d’homogeneïtzació amb la incorporació d’un tractament físico-químic, i la millora en el rendiment d’aireació i eficiència energètica per la substitució dels airejadors submergits per difusors de bombolla fina, instal·lació de dos bufadors i incorporació de dues bombes de recirculació interna.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]