Dijous, 22 de febrer del 2024

L’ACA destina més de 9 MEUR a 20 actuacions de sanejament d’aigües residuals arreu de Catalunya

|

- Publicitat -
L’Agència Catalana de l’Aigua destinarà més de 9 MEUR a 20 actuacions de sanejament d’aigües residuals arreu de Catalunya, tal i com va aprovar el consell d’administració de l’òrgan el passat dilluns. Tres dels acords aprovats consistiran en l’execució d’actuacions. Són l’optimització del sistema de sanejament de Santa Bàrbara (conveni amb el Consell Comarcal del Montsià) amb una inversió de prop de 6 MEUR; i la construcció d’un nou col·lector d’aigües residuals al nucli de Maset (conveni amb l’Ajuntament de Masquefa), per 230.000 euros. El tercer és el conveni amb el Consorci Besòs Tordera per un valor de més de 2,2 MEUR.
En aquest darrer cas, la inversió servirà per a la redacció projectes constructius i l’execució de les actuacions de sanejament del nucli del Racó del Bosc (Sant Feliu de Codines i de Bigues i Riells) i de la urbanització Sant Josep (Llinars del Vallès).

També s’han aprovat onze convenis de sanejament per a la redacció de projectes constructius. Cinc dels acords corresponen a convenis amb el Consell Comarcal de la Segarra, concretament per a la millora del sanejament de Torà (71.200 euros); Sanaüja (59.700 euros); Biosca (30.900 euros); Ivorra (30.900 euros) i Massoteres (30.900 euros). Quatre convenis més són acords amb el Consell Comarcal del Berguedà, concretament per al sanejament de Vilada (59.700 euros); l’Ametlla de Merola (42.500 euros); Viladomiu nou i Viladomiu Vell (59.700 euros) i el sanejament dels nuclis de la Colònia Rosal, la Planta, l’Ametlla de Casserres i els Bassacs (42.500 euros).

Els dos convenis restants per a impulsar la redacció de projectes constructius han estat amb el Consorci Besòs Tordera per al sanejament del nucli de Collsacreu, a Vallgorguina (59.700 euros) i amb la Mancomunitat de Municipis del Bages per a millorar el sanejament de les aigües residuals de Calders (48.200 euros).

Publicitat

D’altra banda, quatre dels acords aprovats se centren en la redacció d’estudis per a la localització i desconnexió de les aigües no residuals (aigües blanques) dels claveguerams d’Amer (5.900 euros); Puigcerdà i Llívia (36.700 euros mitjançant conveni amb el Consell Comarcal de la Cerdanya); Poblenou del Delta, a Amposta (15.000 euros en un acord amb el Consell Comarcal del Montsià) i Riumar, a Deltebre (33.200 euros en un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Ebre).

Finalment, s’ha aprovat un conveni amb el Consorci de la Costa Brava per cedir l’explotació i el finançament del servei de sanejament del sistema en alta dels col·lectors de Colomers, Jafre, Verges, la tallada d’Empordà i Tor (118.000 euros) i s’ha aprovat la incorporació del sistema de sanejament de Vilafreser (Vilademuls) dins del pla de sanejament de Catalunya, amb una aportació anual de 1.956 euros per a garantir el funcionament de la depuradora.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]