Dilluns, 06 de maig del 2024

L’abocador de residus urbans de l’Urgell ha emès 120 tones de metà i 286 de CO2 durant el 2019

|

- Publicitat -

El Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell ha fet públiques les emissions de metà i diòxid de carboni del dipòsit controlat de residus sòlids urbans de l’Urgell durant l’anualitat 2019.
El gas d’abocador (biogàs) es genera durant les diferents fases de biodegradació de la matèria orgànica present en els residus municipals abocats. Encara que també es  generen altres gasos en petites proporcions, el metà (CH4) i el diòxid de carboni (CO2) són els principals gasos procedents d’aquesta descomposició. Ambdós gasos són compostos responsables de contribuir a  l’efecte hivernacle.
Així, els resultats després de les mesures de les emissions de les xemeneies del dipòsit controlat comarcal que es duen a terme mensualment per a donar compliment als requisits de l’autorització ambiental, han determinat que durant el 2019 s’ha emès 120,87 tones de metà i 286,06 tones de diòxid de carboni.  Aquestes dades representen 3,31 Kg de metà i 7,85 Kg de diòxid de carboni per cada habitant de l’Urgell durant el 2019. El metà és un gas d’efecte hivernacle amb un potencial sobre l’escalfament global fins a 25 vegades més gran respecte del diòxid de carboni.
La lluita contra els efectes del canvi climàtic ha esdevingut un dels eixos vertebradors de la política ambiental i, pel que fa a la reducció potencial de les emissions de gasos d’efecte hivernacle degudes als residus municipals, és clau treballar per a aconseguir la reducció dels residus que acaben als dipòsits controlats mitjançant l’increment de la recollida selectiva i el reciclatge, molt especialment la de la fracció orgànica, atès que és aquesta fracció la que té un impacte més important sobre les emissions. A més, s’ha de tenir present, que el compostatge de la matèria orgànica és el tractament d’aquesta fracció que experimenta una emissió de gasos d’efecte hivernacle menor (la incineració, per contra, és el tractament que en genera més).

A la comarca de l’Urgell, la recollida de la fracció orgànica està en el 10,82% segons dades del 2018, per tant, encara queda un gran espai de millora.
Des de l’Àrea de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Urgell i del Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell es treballa per a aconseguir la participació ciutadana, difondre el coneixement dels beneficis ambientals que resulten d’una bona gestió dels residus que generem i fomentar l’increment de la reducció, la reutilització, el reciclatge i la recuperació dels materials que generem. Considerar els residus una primera matèria és el fonament de l’economia circular i la base per a obtenir un entorn de millor qualitat.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

8 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: monrural.cat/2020/06/23/labocador-de-residus-urbans-de-lurgell-ha-emes-120-tones-de-meta-i-286-de-co2-durant-el-2019/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: territorirural.cat/labocador-de-residus-urbans-de-lurgell-ha-emes-120-tones-de-meta-i-286-de-co2-durant-el-2019/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: territorirural.cat/labocador-de-residus-urbans-de-lurgell-ha-emes-120-tones-de-meta-i-286-de-co2-durant-el-2019/ […]

Comments are closed.