Dilluns, 11 de desembre del 2023

La setmana que ve, el Govern espanyol aprovarà els Plans d’Ordenació de l’Espai Marítim

Aquests documents obriran la porta a la instal·lació al mar de projectes d'energia eòlica com el Tramuntana, davant de la Costa Brava

|

- Publicitat -

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica del govern espanyol, Teresa Ribera, ha anunciat aquest dijous que el consell de ministres aprovarà dimarts vinent els Plans d’Ordenació de l’Espai Marítim (POEM), els documents que obren la porta a la instal·lació al mar de projectes d’energia eòlica com el Tramuntana, davant de la Costa Brava. “Els POEM s’aprovaran per primera vegada perquè necessitem entendre quines activitats es poden fer a l’espai marítim”, ha dit Ribera, que ha remarcat que cal adaptar-se al canvi climàtic i tenir “una visió equilibrada per garantir que el progrés segueix”.

El Pla d’Ordenació de l’Espai Marítim (POEM) publicat al desembre i que s’aprovarà la setmana vinent inclou la zona del Golf de Roses, anomenada LEBA 2, com a àrea amb alt potencial per al desenvolupament de l’eòlica marina. En aquests moments, hi ha sis parcs eòlics projectats en aquesta zona, sense comptar el parc eòlic impulsat per la pròpia Generalitat.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email