Dilluns, 27 de maig del 2024

La pedregada de la Noguera ha afectat unes 856 hectàrees amb danys d’entre el 80% en ordi i el 100% en fruita

La tempesta es va localitzar a la zona oest, principalment als municipis d’Albesa, Castelló de Farfanya i Algerri

|

- Publicitat -

La tempesta que va caure acompanyada de pedra diumenge al vespre a la zona oest de la Noguera ha afectat 856 hectàrees de cultius amb danys d’entre el 80% en ordi i el 100% en fruita dolça. Segons l’informe elaborat pels tècnics del Departament d’Acció Climàtica, els municipis més afectats són Albesa, Castelló de Farfanya, Algerri i en menor mesura, Menàrguens. La pedra que va caure tenia una mida petita i anava poc o gens barrejada amb aigua. Hi ha hagut grans danys en ordi i cerals de regadiu pendents de recol·lectar i en fruita dolça, la tempesta va fer caure molts fruits a terra deixant els arbres força despullats. A més, caldrà veure si els cops de les pedres sobre la fusta dels arbres afecten la producció de l’any que ve.

Segons l’informe d’Acció Climàtica, a Albesa hi ha 35 hectàrees de fruita dolça pedregades amb danys d’entre el 80 i el 100%, i també 115 hectàrees d’ordi, amb entre un 70 i un 80% d’afectació.

Publicitat

Castelló de Farfanya és el municipi que s’ha vist més afectat per aquesta primera tempesta de la temporada. En concret, els cultius d’ordi s’han emportat la pitjor part amb 536 hectàrees pedregades i una afectació d’entre el 70 i el 80%. També l’olivera, amnb 74 hectàrees i un 50% de danys. La fruita dolça s’hi ha vist afectada en un total de 20 hectàrees i danys d’entre el 80 i el 100%. Al poble, també hi ha cultius de fruita seca tocats, unes 8 hectàrees amb entre el 40 i el 50% de mal.

A Algerri els danys en fruita dolça abasten 12 hectàrees i també són d’entre el 80 i el 100%. L’olivera s’ha vist afectada en 25 hectàrees i danys del 50%, i la fruita seca en 11 hectàrees i danys d’entre el 40 i 50%. Per últim, a Menàrguens hi ha una afectació en 20 hectàrees d’ordi al 70-80%.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies