Dilluns, 27 de maig del 2024

La llibreria sobre rodes La Barraca ja ha començat a recorrer els pobles del Pirineu

En les pròximes setmanes, els dos socis de la llibreria Miquel Albero i Pol Maese preveuen anar a Ripoll, Organyà, La Pobla de Segur, La Vall de la Vansa, Peramola i Berga.

|

- Publicitat -

La Barraca, el nou projecte de la llibreria cooperativa El Refugi de la Seu d’Urgell, és una caravana llibretera que ja ha començat a rodar recorrent els pobles del Pirineu aquest 2023. El primer municipi ha estat La Seu d’Urgell, amb una mostra davant del local de la llibreria cooperativa, i el següent, Sort, en una activitat col·laborativa amb les marques de roba pallareses Cusart i Nòmada. En les pròximes setmanes, els dos socis de la llibreria Miquel Albero i Pol Maese preveuen anar a Ripoll, coincidint amb l’aniversari de La Lluerna llibreria, Organyà, La Pobla de Segur, La Vall de la Vansa, Peramola i Berga.

Inspirada en la iniciativa que va engegar Federico García Lorca als anys trenta per portar actuacions teatrals a pobles rurals, La Barraca vol enfortir la xarxa cultural dels territoris de muntanya i promoure altres productes culturals i artístics que tinguin dificultats de distribució, com ara tèxtil de marques pirinenques, música, obres d’art i artesania. La cooperació amb més projectes pirinencs i llibreries de la zona és un dels seus pilars.

Publicitat
La Barraca, de la llibreria cooperativa El Refugi

Amb La Barraca, El Refugi ofereix una llibreria ambulant a fires, mercats i festivals amb llibres de pensament crític i altres productes, però també proposa visites a centres educatius i tot un seguit d’activitats al voltant del vehicle, des de recitals i exposicions a concerts en petit format i presentacions de llibres. És per això que també compten amb un petit envelat de 2×2 metres, per poder-hi col·locar els llibres i facilitar-hi les presentacions culturals.

La memòria històrica antifeixista és present en la iniciativa, així com el sentiment pirinenc, el món rural, el suport mutu i la transformació social. La iniciativa d’El Refugi és un projecte pilot dins dels ajuts Singulars i compta amb la cooperativa Drop Campers en la creació de la caravana i amb la cooperativa Dies d’agost en l’apartat comunicatiu.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 80340 more Information to that Topic: territorirural.cat/la-llibreria-sobre-rodes-la-barraca-ja-ha-comencat-a-recorrer-els-pobles-del-pirineu/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: territorirural.cat/la-llibreria-sobre-rodes-la-barraca-ja-ha-comencat-a-recorrer-els-pobles-del-pirineu/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: territorirural.cat/la-llibreria-sobre-rodes-la-barraca-ja-ha-comencat-a-recorrer-els-pobles-del-pirineu/ […]

Comments are closed.