Dijous, 02 de maig del 2024

La FCAC presenta dues candidatures al consell regulador del cava amb l’objectiu de recuperar la valoració del cava

|

- Publicitat -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) presenta dues candidatures a les eleccions al Consell Regulador del Cava amb l’objectiu de defensar els plantejaments del sector productor a la denominació d’origen i aconseguir que es recuperi la rendibilitat i la valoració del producte. Les cooperatives són partidàries de mesures de control de la producció i de l’aposta per varietats autòctones de raïm.

La FCAC ha presentat una candidatura al Cens A (productors) integrada per representants les cooperatives Covides, Cellers Domenys, Celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú i Cooperativa Agrícola d’Albinyana. La FCAC també participa amb una candidatura representada per la cooperativa Cevipe al Cens C (elaboradors de vi base cava).

Publicitat

Joan Josep Raventós, responsable de vi i cava de la FCAC, argumenta que “els cellers  cooperatius hem fet un gran esforç per la modernització i hem apostat per diferenciar el cava dels altres escumosos amb l’objectiu d’oferir un producte de qualitat i amb denominació d’origen. Els nostres objectius per al Consell Regulador són que els viticultors vegin com es recupera la rendibilitat i la valoració del cava. Per això defensem el pes del territori en la presa de decisions sobre el futur del sector, que es controli la producció per adequar l’oferta a la demanda i que es garanteixi l’elaboració d’acord amb el sistema tradicional”.

A més de recuperar la rendibilitat per assegurar la consolidació del valor afegit, la FCAC també reclama que s’incrementi la promoció dels vins i caves de gran consum, ja que actualment les accions prioritzen els productes de més alta gamma, que només representen un 10% del total.

La producció anual de raïm per a l’elaboració de cava se situa, com a mitjana, en uns 325 milions de kg, amb els quals s’elaboren uns 200 milions de litres de vi base per a cava.

A Catalunya hi ha 60 cellers cooperatius que elaboren aproximadament la meitat del vi base cava, uns cent milions de litres. Aquestes empreses no es deslocalitzen i garanteixen la continuïtat de la viticultura, malgrat que les condicions adverses de mercat, la caiguda de preus del vi base cava i l’increment de costos han provocat una caiguda del 50% del valor en els últims tres anys.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: territorirural.cat/la-fcac-presenta-dues-candidatures-al-consell-regulador-del-cava-amb-lobjectiu-de-recuperar-la-valoracio-del-cava/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: territorirural.cat/la-fcac-presenta-dues-candidatures-al-consell-regulador-del-cava-amb-lobjectiu-de-recuperar-la-valoracio-del-cava/ […]

Comments are closed.