Divendres, 27 de gener del 2023

La Costa Brava dona el tret de sortida a la veda biològica de la flota d’arrossegament

Les 65 embarcacions d'arrossegament estaran dos messos sense sortir, tot i què cada confraria farà aquesta veda en dates diferents.

|

- Publicitat -

La flota d’arrossegament de la Costa Brava comença la seva aturada biològica de dos mesos. Uns dies després que s’acabes la veda biològica per a la pesca d’encerclament, ara els hi toca a aquestes 65 embarcacions. Cada confraria ha començat la veda en dates diferents: La de Palamós (Baix Empordà) va iniciar l’aturada l’ 1 de gener, les de Port de la Selva, Llançà i Roses (Alt Empordà) ho faran dilluns que ve 23 de gener i no hi tornaran fins al 3 d’abril, i les de Blanes, en canvi, començaran el 27 de gener i ho mantindran fins al 26 de març.

A més, la confraria de Palamós farà un mínim d’onze dies hàbils addicionals a l’aturada entre els mesos de setembre i novembre.

Publicitat

D’altra banda, el govern espanyol ha anunciat que mantindrà, durant el 2023, el sistema d’ajudes aplicat l’any passat per compensar a la flota pesquera la reducció dels dies pesca que es va acordar al Consell de Ministres de la Unió Europea. La reducció dels dies de pesca serà d’entre el 7% al 3,5% i sempre que la flota adopti una d’aquestes dues compensacions: apostar per mesures de millora de selectivitat, amb xarxes que milloren el pas d’alevins o bé fer una veda de quatre setmanes consecutives. En aquest sentit, les confraries de la província han acordat el tancament del calador de la zona de l’1 de febrer a l’1 de març.

La setmana passada, la flota d’encerclament del litoral gironí va tornar a feinejar després de fer, per primera vegada, una aturada biològica de dos mesos. El Patró Major de la Confraria de Pescadors de l’Escala, Josep Lluís Sureda, i principal confraria amb flota d’encerclament de la província, assegura que la veda ha donat els seus fruits.
“Després de dos mesos d’aturada la valoració és positiva, ja que ha servit perquè els bancs de peix reposin i creixin. Hem trobat gran volum de peix i de mida acceptable, tot i que no deixa de ser petit, però hem vist que la veda ha servit”. Un dels factors que també valora el patró major és el preu que s’ha pagat el peix aquesta darrera setmana. “Ha coincidit que ha fet mal temps a la resta de la península i l’únic peix que s’ha comercialitzat és el d’aquí, per això s’ha pagat a bon preu”, detalla.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email