Dijous, 22 de febrer del 2024

Impulsen un projecte que estudia com fabricar asfalts ecològics a travès de purins i residus ramaders

S'han identificat les característiques dels purins necessaris per produir bioasfalt amb un procés termoquímic a les explotacions anomenat hidrolicuefacció tèrmica.

|

- Publicitat -

El grup empresarial de la construcció Romero Polo ha impulsat un projecte d’innovació per fabricar asfalts ecològics a partir de purins. D’aquesta manera es vol substituir els lligants asfàltics procedents del petroli i substituir-los per altres procedents de materials reciclats, coproductes o residus. També permetrà aprofitar els residus orgànics de les explotacions ramaderes porcines. Un equip investigador d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha fet el disseny i el treball experimental. S’han identificat les característiques dels purins necessaris per produir bioasfalt amb un procés termoquímic a les explotacions anomenat hidrolicuefacció tèrmica.

En l’equip de recerca també hi ha participat investigadors de la UPC i UVIC. Romero Polo vol que el projecte sigui “el punt de partida” per impulsar “una transició cap a un model” basat en el consum de residus provinents del sector ramader, amb una visió de “bioeconomia circular” que facilitarà que aquestes zones tradicionalment agrícoles i ramaderes facin un salt industrial i econòmic qualitatiu. Ara la companyia està desenvolupant un nou projecte “més ambiciós” que permetrà “optimitzar el producte obtingut i també la tecnologia”, per “portar a terme un escalat semiindustrial”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: territorirural.cat/impulsen-un-projecte-que-estudia-com-fabricar-asfalts-ecologics-a-traves-de-purins-i-residus-ramaders/ […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]