Dijous, 22 de febrer del 2024

Gironella recuperarà la línia de ferrocarril entre Manresa i Berga per convertir-la en una via verda

La recuperació del carrilet a Gironella es farà en quatre trams i el primer que veurà la llum serà el tram entre les colònies de Cal Bassacs i Viladomiu Vell.

|

- Publicitat -

Fa anys què el carrilet, una línia de ferrocarril que unia Manresa amb Berga i Guardiola de Berguedà, està en desús des de fa anys, i inclús en alguns llocs ha quedat totalment tapat per les infraestructures que s’han anat construint. Aquest trajecte compta amb prop de 70 quilòmetres que passen per les colònies industrials que hi ha la vora del Llobregat. Ara l’Ajuntament s’ha proposat recuperar-lo i convertir-lo en una via verda. De moment, ja té l’avantprojecte des de la colònia de Viladomiu Nou fins a l’entrada sud de Gironella i, aquest mes de febrer licitarà el primer tram. També vol implicar els municipis veïns de Casserres, Puig-reig i Olvan per allargar l’itinerari fins als 15 quilòmetres.

La recuperació del carrilet a Gironella es farà en quatre trams i el primer que veurà la llum serà el tram entre les colònies de Cal Bassacs i Viladomiu Vell. Està previst que aquest mes de febrer surti a licitació. L’Ajuntament ja té el projecte executiu amb un pressupost de prop de 250.000 euros, dels quals 200.000 es finançaran amb una subvenció dels pressupostos de l’Estat. La idea és que sigui realitat l’any 2024.

Publicitat

L’alcalde de Gironella, David Font, explica que, amb el carrilet, “es recupera un patrimoni del passat amb una mirada cap al futur” i afegeix que la iniciativa permetrà “reconnectar les quatre colònies industrials del terme, redescobrir i donar a conèixer aquest llegat industrial”.

L’alcalde de Gironella, David Font, amb un dels arquitectes del projecte i un dels responsables del Konvent

El Konvent de Cal Rosal ha col·laborat en l’assessorament paisatgístic de l’obra, ja que es tracta d’un projecte de recuperació d’espais vinculats al patrimoni i a la història de les colònies industrials. En aquest sentit, han proposat que es respecti la vegetació ja existent i s’incorporin plantes de ribera de baix consum hídric. El despatx d’arquitectura Sideral és l’encarregat de dur a terme el projecte.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: territorirural.cat/gironella-recuperara-la-linia-de-ferrocarril-entre-manresa-i-berga-per-convertir-la-en-una-via-verda/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Here you can find 12858 additional Information to that Topic: territorirural.cat/gironella-recuperara-la-linia-de-ferrocarril-entre-manresa-i-berga-per-convertir-la-en-una-via-verda/ […]

  3. … [Trackback]

    […] There you will find 21184 more Info on that Topic: territorirural.cat/gironella-recuperara-la-linia-de-ferrocarril-entre-manresa-i-berga-per-convertir-la-en-una-via-verda/ […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]