Dijous, 28 de setembre del 2023

[ESCÀNDOL] El Tribunal de Comptes Europeu creu que les ajudes al sector agrícola durant la pandèmia es van repartir inadequadament

L'organisme també apunta que les ajudes d'estat van distorsionar la competència en països com Espanya

|

- Publicitat -

El Tribunal de Comptes Europeu creu que les ajudes al sector agrícola durant la pandèmia no es van repartir de forma totalment adequada cap a les activitats i als pagesos més afectats. Si bé l’organisme considera que la resposta de la Unió Europea a la crisi de la covid-19 va ser “àgil”, també apunta que van existir certs “desajustos”. En un informe publicat aquest dijous, el tribunal cita casos com el d’Espanya, on pràcticament tots els agricultors van rebre suport econòmic independentment de si havien registrat pèrdues. El document cita com a exemple un cas que es va donar a Andalusia, on alguns productors de raïm van arribar a rebre compensacions tres vegades superiors a l’import que van perdre.

El text també posa de manifest les “enormes diferències” pel que fa al suport econòmic entre diferents estats. De nou, el tribunal menciona Espanya i el compara amb els Països Baixos, els dos majors productors de plantes i flors a la Unió Europea. A l’estat espanyol, les ajudes públiques van representar el 0,3% del valor total de la producció, mentre que als Països Baixos la quota va ser del 9%.

Publicitat

Segons els auditors, diferències d’aquest tipus han generat situacions de “competència deslleial”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email