Diumenge, 03 de març del 2024

En marxa la reparació d’urgència dels danys al port de les Cases d’Alcanar pel temporal Gloria

|

- Publicitat -

La Generalitat invertirà 192.000 euros en la reparació dels danys que va patir el port de les Cases d’Alcanar arran del temporal Gloria. La llevantada va ocasionar danys estructurals a la part final del dic del costat de la bocana, el morrot, així com la pèrdua de blocs d’escullera al llarg del dic i el trencament del paviment del moll de ponent en el seu tram final. Les obres, que s’han d’acabar en cinc mesos, es van iniciar la setmana passada amb l’execució d’un camí provisional per al pas de camions i la maquinària i una plataforma on s’ubicarà una excavadora giratòria que s’encarregarà de reposar els blocs d’escullera al llarg de l’estructura del dic de recer. També s’ha habilitat un espai per desar les pedres d’escullera.

En total es preveuen col·locar 3.200 tones d’escullera en blocs d’entre 4 i 6 tones per unitat. Els blocs de major tonatge s’ubicaran a les zones que reben major acció del temporal i els de menor tonatge en la part que rep menys l’ impacte de l’onatge. Un cop s’hagi rehabilitat la part de l’extrem del dic i s’hagi reposat tota l’escullera, es rehabilitarà la punta del moll de ponent i es pavimentarà.

Publicitat

 

“Ara, fem aquesta actuació d’emergència i l’any vinent esperem poder disposar de l’estudi i el projecte d’obra que aporti solucions a un port vulnerable als temporals, per adaptar-lo a futurs temporals i al canvi climàtic”, ha declarat el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, en una visita a les actuacions, acompanyat de l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig. La infraestructura va ser construïda amb la bocana encara en direcció nord-est, fet que la fa especialment vulnerable als temporals de llevant.

 

En aquest sentit, la Generalitat ha adjudicat a la Universitat d’A Corunya el projecte per fer un assaig en una piscina de model físic d’una maqueta del port de les Cases d’Alcanar. Ara, estan treballant en tasques prèvies i tan bon punt s’obri de nou aquesta universitat, paralitzada per la crisi de la Covid-19, es farà la prova i l’estudi pertinent. De l’estudi que sortirà d’aquesta prova, es redactarà el projecte constructiu que ha d’aportar solucions a un port que és vulnerable als temporals, per millorar l’agitació interior que afecta les instal·lacions portuàries amb els temporals.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

14 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: monrural.cat/2020/05/28/en-marxa-la-reparacio-durgencia-dels-danys-al-port-de-les-cases-dalcanar-pel-tempo-ral-gloria/ […]

  2. … [Trackback]

    […] There you can find 87957 more Info to that Topic: monrural.cat/2020/05/28/en-marxa-la-reparacio-durgencia-dels-danys-al-port-de-les-cases-dalcanar-pel-tempo-ral-gloria/ […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]