Dijous, 22 de febrer del 2024

Els caçadors critiquen que no se’ls hagi tingut en compte per a la declaració d’emergència cinegètica

També reclamen que es tinguin en compte les especificitats de cada zona perquè les densitats no són iguals a tot arreu

|

- Publicitat -

La territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça critica que se’ls ompli de “drets i deures” i reclamen una reunió urgent per abordar amb el Govern la declaració d’emergència cinegètica a les Gavarres i Rocacorba. En un comunicat, el col·lectiu acusa Acció Climàtica de menystenir-los presentant la mesura sense comptar amb ells i reclamen que es tinguin en compte les especificitats de cada zona perquè les densitats no són iguals a tot arreu. Entre els motius, la federació creu que hi ha els períodes de sequera extrema que “han fet que els senglars es dispersin molt i no estiguin fixats”, a més d’agrupar-se en ramats i concentrar-se en alguns punts en detriment d’altres amb menys aliment i aigua.

Això explicaria, per exemple, que a la zona de les Gavarres l’anterior temporada les societats cacessin 3.864 animals. “Mentre el Departament d’Acció Climàtica va marcar l’objectiu de matar-ne 4.492 i a 10 de febrer s’havia arribar als 2.407 (el 54% del total). Les dades avalen aquesta concentració en llocs concrets, ja que mentre la colla de Flaçà i la Pera n’ha matat 35 dels 111 exemplars objectiu; la de la Bisbal n’ha matat ja 105 dels 122 fixats”, remarquen al comunicat.

Publicitat

En aquest sentit, recorden que ja tenien “una proposta per part de les societats de caçadors relativa al pla de xoc de les Gavarres per minimitzar els danys a l’agricultura i els accidents de trànsit on hi ha espècies cinegètiques implicades i limitar l’abundància de senglars en alguns sectors” i critiquen que s’anul·lés una reunió per abordar-ho.

Amb tot, el col·lectiu celebra la decisió de declarar l’emergència cinegètica i remarca que, a hores d’ara, la caça és “la millor eina de gestió que existeix per preservar l’equilibri dels ecosistemes i fer un control poblacional”.

Exemplars de senglars a les Gavarres

Reduir-ne la densitat

La Generalitat ha declarat l’emergència cinegètica en aquests dos massissos amb l’objectiu de reduir-hi la densitat de senglars en un 70%. Dels setze que hi ha actualment per quilòmetre quadrat es vol arribar a una mitjana d’entre quatre i cinc. Per aconseguir-ho, d’ençà que va començar la temporada de caça i fins a finals de maig es volen capturar més de 6.700 senglars en aquestes dues àrees boscoses, que comprenen més de 87.800 hectàrees.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 75092 additional Information to that Topic: territorirural.cat/els-cacadors-critiquen-que-no-sels-hagi-tingut-en-compte-per-a-la-declaracio-demergencia-cinegetica/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: territorirural.cat/els-cacadors-critiquen-que-no-sels-hagi-tingut-en-compte-per-a-la-declaracio-demergencia-cinegetica/ […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]