Divendres, 09 de juny del 2023

Els alcaldes del Pirineu, satisfets per la nova candidatura en solitari dels Jocs Olímpics d’Hivern

|

- Publicitat -

Alcaldes del Pirineu s’han mostrat satisfets pel fet que la Generalitat hagi decidit tirar endavant una nova proposta per a una candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern a Catalunya. L’alcalde d’Espot (Pallars Sobirà), Josep Maria Sebastia, ha valorat “molt positivament” que la candidatura olímpica contempli l’estació d’esquí d’Espot per acollir la disciplina d’snowboard i l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, afirma que l’estació de Baqueira Beret està “plenament preparada” per acollir proves d’esquí. Tot i això, alcaldes com el de Puigcerdà, Albert Pinyeira, que reclama acollir proves de gel, o el de Rialp (Pallars Sobirà), Gerard Sabarich, que demana que es compti amb Port Ainé, i també reclamen que es concretin dates.

Un esquiador baixant per les pistes de Baqueira Beret durant la temporada 2021-2022

Espot, Vielha i la Vall de Boí, satifets

Publicitat

Sebastia ha destacat la trajectòria de l’estació d’Espot en la celebració de competicions esportives i ha destacat alguna prova de campionat del món. Per l’alcalde d’Espot poder acollir una competició situarà al municipi en el “mapa olímpic”.

 

L’alcalde de Vielha i síndic d’Aran en funcions, Juan Antonio Serrano, ha reiterat l’opinió de l’Aran a favor de la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern 2030. Ha demanat al Govern “fermesa i ganes” a l’hora de tirar-la endavant” i ha assegurat que la Generalitat trobarà plena predisposició” de la Val d’Aran per aconseguir-ho. Amb relació a l’hostaleria, ha destacat que compta amb prop de 3.000 places d’allotjament.

 

L’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, s’ha expressat en la mateixa línia i ha dit que “si el projecte olímpic s’acaba materialitzant, serà una bona notícia”. Bruguera ha volgut remarcar que els Jocs acceleraran inversions que el Pirineu ja fa temps que demanda i ha afegit que si els Jocs no s’acaben fent, les inversions hauran d’arribar. L’alcaldessa de la Vall de Boí ha destacat “l’experiència” de l’estació de Boí Taüll en la celebració de proves d’esquí de muntanya havent celebrat uns europeus i tenint a l’agenda del 2022-23 uns mundials.

Pla general d’algunes de les pistes d’esquí de Boí Taüll el primer dia de la temporada d’esquí 2021-2022, el 27 de novembre de 2021. (Horitzontal)

Puigcerdà i Rialp, demanen més proves i que es concretin dates

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Pinyeira, ha celebrat que la candidatura “no s’hagi quedat en un calaix” perquè “Catalunya té prou solvència per tirar endavant el projecte”. Tot i això, reclama que “s’escolti més al Pirineu, perquè encara és un projecte que es fa sense comptar amb el territori” i també ha demanat al Govern que “concreti”, perquè “s’ha parlat de projecte però no de dates”.

 

Pinyeira celebra que les proves d’esquí es puguin fer a la Molina-Masella però reivindica que Puigcerdà aculli alguna prova d’esport de gel, “per tradició de pràctica esportiva, per sostenibilitat, per clubs que competeixen al màxim nivell i per instal·lacions esportives”. En aquest sentit, ha recordat que a Puigcerdà tenen la pista de gel més gran de tot Catalunya i per tant aspiren a acollir proves de gel “i més ara que ja no aniran proves a l’Aragó”.

 

L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, per la seva banda, ha reconegut que té “el cor dividit”. Per una banda reconeix estar “content” perquè després de molt insistir en què el Pallars Sobirà tingués presència de manera activa als Jocs, es compti amb Espot. Per altra banda, però, diu estar “trist i decebut” perquè només acollirà una prova, quan “5 estacions d’esquí de les 11 que hi ha a Catalunya estan al Pallars Sobirà”, recorda. “Només una prova en aquesta comarca és insuficient” i lamenta que la representació territorial és “molt pobra”. “Crec que ens mereixem més i estic trist perquè han deixat fora a Port Ainé, una estació familiar, que agrada molt a la gent i que té capacitat tècnica per desenvolupar alguna de les múltiples proves que hi ha en uns jocs olímpics”, ha afegit.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email