Dimarts, 16 de juliol del 2024

Els alcaldes de l’Arc Metropolità a favor d’una gran àrea metropolitana com a contrapoder de la Generalitat

Una aliança de les grans ciutats contra la diversitat de Catalunya i el territori rural

|

- Publicitat -

Una aliança per espanyolitzar el país i controlar des de les grans ciutats el territori català 

Els alcaldes de l’Arc Metropolità sota control del PSC es mostren “oberts a parlar” de l’ampliació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) plantejada pel seu president, Jaume Collboni, però avisen que no permetran “que es faci des del barcelonacentrisme”.  

Publicitat

La gran jugada amagada del socialistes per acabar amb el model independentista 

La presidenta de l’ARC i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha dit que incloure el Vallès, el Maresme i el Garraf a l’AMB és una possibilitat “que s’ha d’abordar” i insten Collboni a afrontar-ho de tu a tu amb els territoris implicats. “Primer de tot hem de parlar del què, i no de com s’ha de governar”, ha asseverat Farrés a preguntes de la premsa després de la reunió de l’ARC celebrada aquest dimarts per afrontar les Zones de Baixes Emissions. 

L’alcaldessa de Sabadell ha recalcat que el posicionament de l’ARC “no és contra Barcelona” i ha defensat que els alcaldes de la segona reclamen “corresponsabilitat” en la creació d’un gran ens metropolità que abraçaria 5,3 milions de persones. La intenció de Collboni és que aquesta gran regió sigui operativa abans del 2030, segons va anunciar a principis d’octubre en una conferència a Foment del Treball. 

. 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies