Dimecres, 22 de març del 2023

El temporal Gloria deixa sense passeig marítim alguns municipis del Garraf i el Baix Penedès

|

- Publicitat -

El pas del temporal Gloria per als municipis costaners del Penedès ha provocat que en molts casos els barris marítims hagin quedat negats d’aigua pel fort onatge. A Cubelles (Garraf) i Cunit (Baix Penedès) les onades s’han menjat la sorra de la platja i han sobrepassat els murs que la separen del passeig marítim. A Vilanova, la Policia Local ha informat de la caiguda d’arbres que han tallat la circulació, i a Calafell (Baix Penedès) alguns usuaris s’han quedat bona part del matí sense subministrament elèctric i s’ha suspès el mercat setmanal. A Sitges han tancat els museus més propers al mar, com el Museu Maricel i el Cau Ferrat, i totes les instal•lacions esportives. Tots els ajuntaments han avisat els veïns que evitin acostar-se a les platges i espigons.

Un dels municipis del Garraf més afectats pel temporal és Cubelles, on el passeig marítim ha quedat completat absorbit per les fortes onades. Malgrat l’intent de l’ajuntament de frenar la llevantada amb sacs de sorra, l’aigua ha acabat entrant en restaurants i baixos particulars de primera línia de mar. També a Cubelles, el consistori ha alertat aquest matí d’una possible crescuda del riu Foix, després que l’ACA hagi publicat un avís advertint que el pantà de Foix està al màxim de la seva capacitat i podria sobreeixir aquest dimarts al vespre. El govern local ha suspès per aquest dimarts totes les activitats a l’aire lliure i ha tancat el poliesportiu municipal.

Pla general de les restes de vegetació que ha expulsat el mar i que han embrutat part del passeig marítim de Cunit (Baix Penedès). Imatge del dimarts 21 de gener de 2020. (Horitzontal)
Publicitat

A la capital del Garraf, Vilanova i la Geltrú, no s’ha vist inundat el passeig marítim, però la Policia Local sí que ha informat de la retirada d’alguns arbres que el fort vent ha fet caure a la via publica impedint la circulació de cotxes. De fet, la carretera que dona accés en uns dels càmpings de la població, la BV-2115, va quedar tallada fins a la matinada en tots dos sentits mentre els operaris retiraven les restes de l’arbrat caigut.

 

També han caigut algunes palmeres del mateix passeig que va patir els efectes d’un esclafit el passat mes d’agost. Aquesta vegada han caigut sobre la terrassa d’una geladeria. El govern vilanoví ha suspès els actes que tenia previstos a l’aire lliure per aquest dimarts i ha demanat a la població que segueixi les indicacions de la Policia Local.

 

A Sitges, algunes línies del bus urbà han hagut de modificar el seu recorregut habitual perquè la caiguda d’arbres dificultava el pas. Els Museus de Maricel i el Cau Ferrat, molt propers al mar, han tancat les seves portes aquest dimarts “per garantir la seguretat dels treballadors i visitants”, han informat des del consorci Museus de Sitges. L’ajuntament també ha tancat les escales de La Punta i els Jardins de Terramar. A més, ha aconsellat que ningú s’apropi al mar i a les platges. També s’han tancat les instal·lacions esportives per precaució i s’han suspès les activitats a l’aire lliure.

 

En el cas de Cunit (Baix Penedès), s’han registrat onades que han superat els 3 metres, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Els carrers més propers a les platges han quedat bruts per les restes de vegetació que ha expulsat el mar. Els operaris municipals han hagut de retirar una palmera que havia caigut al passeig marítim. Els camins propers al mar que comuniquen amb les poblacions veïnes han quedat tallats per la quantitat d’aigua que s’hi ha acumulat. L’ajuntament ha demanat als veïns precaució i que evitin les zones litorals del municipi.

 

Encara al Baix Penedès, al municipi de Calafell, els serveis municipals han estat treballant tot el matí per evitar embussos als desaigües, segons ha informat l’ajuntament. El transit ha quedat tallat pel Passeig Marítim, a la urbanització de Segur de Calafell i el mercat setmanal que es fa cada dimarts s’ha cancel·lat. A més, hi ha hagut algunes interrupcions del subministrament elèctric. El tall ha afectat l’emissora municipal Calafell Ràdio, que ha hagut de suspendre la seva emissió durant el matí.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

9 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 59691 additional Information to that Topic: monrural.cat/2020/01/21/el-temporal-gloria-deixa-sense-passeig-maritim-alguns-municipis-del-garraf-i-el-baix-penedes/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: monrural.cat/2020/01/21/el-temporal-gloria-deixa-sense-passeig-maritim-alguns-municipis-del-garraf-i-el-baix-penedes/ […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email