Dimarts, 16 de juliol del 2024

El sector empresarial de l’Alt Pirineu i Aran, Lleida i Girona crea una plataforma en favor dels Jocs Olimpics

|

- Publicitat -

El sector empresarial de l’Alt Pirineu i Aran, Lleida i Girona s’ha unit per donar suport als Jocs d’hivern 2030. Sota el lema ‘Per un impuls al Pirineu, diem SÍ’, han donat aquest dijous l’inici a un seguit d’accions que duran a terme pel territori per defensar el projecte olímpic. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, creu que els Jocs dinamitzaran econòmicament les comarques de muntanya. Mentre, el seu homòleg a Empresariat Cerdanya, Francesc Armengol, ha demanat al Govern que si l’Aragó “no vol tenir uns Jocs amb Catalunya” tiri endavant la candidatura en solitari. Al manifest s’hi ha adherit Pimec Lleida, la COELL, l’ACEM, l’Associació Càmpings de Lleida i les cambres de comerç de Lleida i Girona.

 

Publicitat

Totes les organitzacions i entitats implicades en aquesta campanya han volgut donar el seu suport a la celebració d’aquest esdeveniment esportiu olímpic i paralímpic, perquè, han expressat, ho veuen “necessari pel Pirineu i la gent”. L’objectiu d’aquesta plataforma és fer una defensa de la possible organització d’uns JJOO al Pirineu “amb condicions de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental”.

Josep Castellarnau, president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, durant la presentació de la campanya “Per un impuls al Pirineu, diem sí”, que s’ha fet a Escaló, al Pallars Sobirà

Castellarnau ha dit que el sector “no pot deixar de fer sentir la seva veu en defensa del Pirineu”. El president dels hotelers lleidatans ha manifestat que s’ha d’aprofitar l’altaveu que seran els Jocs per “posicionar a escala mundial els Pirineus”. També ha afirmat que aquesta candidatura ha de ser un detonant per rebre inversions en aquells àmbits en els quals s’arrosseguen dèficits des de fa temps, com ara les comunicacions i telecomunicacions.

 

Aquest conglomerat d’entitats aposten decididament pel sí i només demanen al Govern estar informats. El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, s’ha expressat en la mateixa línia i ha dit que els Jocs han de ser una “oportunitat pel territori i han d’ajudar a posicionar el Pirineu al món”. Així, veu aquest projecte com un “benefici clar” per reactivar l’economia, crear empreses i atraure inversions.

 

El president d’ACEM, Aureli Bisbe, ha sentenciat que els Jocs d’hivern són “una oportunitat que no es pot perdre”. La importància en l’àmbit esportiu per ell “és indiscutible” i econòmicament ha de servir, ha dit, per “avançar inversions” que ja s’haurien hagut de fer en comunicacions o telecomunicacions. Bisbe ha palat també de la possibilitat de fer proves pilot vinculades amb la sostenibilitat com circular sense emissions.

Presentació de la campanya “Per un impuls al Pirineu, diem sí” a Escaló, al Pallars Sobirà.

Els sector empresarial creu que els Jocs poden afavorir, com ja s’ha pogut experimentar, que joves del territori puguin “esdevenir esportistes d’elit, fita sempre difícil d’assolir”.

 

Pel president de l’empresariat de la Cerdanya, Francesc Armengol, la candidatura dels JJOO ha de ser un projecte “il·lusionador” pel Pirineu i que no es pot “rebutjar” aquesta oportunitat. A mes, ha afirmat que és indiscutible que ha de ser “un projecte sostenible”.

 

‘Per un impuls al Pirineu. Diem sí’ confia anar sumant adhesions d’altres entitats i organitzacions amb l’objectiu d’anar estenent el missatge arreu del país, però sobretot del Pirineu, ha sentenciat Castellarnau.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.