Dilluns, 27 de maig del 2024

Invertiran 1,8 MEUR per millorar la connectivitat dels camins rurals del Pallars Sobirà

Vilagrà ha ressaltat que el Pla és una mostra de la cooperació entre administracions públiques i institucions, i que permetrà que "tothom tingui oportunitats hagi nascut on hagi nascut".

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha anunciat aquest dissabte que el Pla Pilot de Camins destinarà 1,8 milions d’euro en millorar la xarxa viària rural del Pallars Sobirà. El pla actuarà en 300 quilòmetres de carreteres rurals i la inversió, d’1,8 MEUR, es repartirà entre el Govern, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal i els ajuntaments. L’objectiu és reforçar la connectivitat i la mobilitat dels veïns de la comarca, que compta amb 14 municipis, 142 nuclis de població i un gran nombre de masies aïllades.

Les actuacions del Pla de Camins incloran el reforç del paviment asfàltic i la millora del drenatge longitudinal i dels elements de seguretat de la xarxa viària. Carles Isús, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha explicat que s’actuarà en 300 quilòmetres de carretera, i esta previst que l’execució dels treballs comenci d’aquí uns dos mesos.

Publicitat

El Pla de Camins compta amb la col·laboració de les diverses administracions. Així, dels 1,8 milions d’euros d’inversió que preveu, 500.000 euros els aportarà el Departament de la Presidència a través de la Secretaria de Governs Locals i Relacions amb l’Aran i 500.000 euros més aniran a càrrec de la Diputació de Lleida, mentre que el Consell Comarcal del Pallars Sobirà hi destinarà 650.000 euros i els ajuntaments de la comarca, 15.000 euros cadascun.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, atén els mitjans de comunicació al mirador de Burgo, a la Guingueta d’Àneu

En aquest sentit, Vilagrà ha ressaltat que el Pla és una mostra de la cooperació entre administracions públiques i institucions, i que permetrà que “tothom tingui oportunitats hagi nascut on hagi nascut”. A més, ha afegit que “l’estat de conservació de la xarxa de camins necessita urgentment actuacions de millora per motius de seguretat” degut a la situació geogràfica de la comarca.

El Pallars Sobirà té 14 municipis, 142 nuclis de població i un gran nombre de masies aïllades. Tot plegat en un territori agrari i forestal que suma més de 1.300 quilometres quadrats i on les condicions climàtiques són extremes. De fet, el 95% de les carreteres d’accessos a nuclis de la comarca es troben per sobre dels 1.000 metres del nivell del mar i això fa que la neteja de la neu amb la maquinària i el pas de vehicles pesants malmetin les carreteres i camins.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, afirma que el Pallars Sobirà és una de les comarques de la demarcació de Lleida amb “més necessitat” en l’àmbit de les carreteres, i ha afegit que el pla, que també “es pot replicar en altres comarques”, permet començar a revertir la “desinversió” que la comarca ha patit en els darrers anys.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: territorirural.cat/el-pla-pilot-de-camins-invertira-18-meur-en-la-millora-de-300-quilometres-de-la-xarxa-viaria-rural-del-pallars-sobira/ […]

Comments are closed.