Diumenge, 23 de juny del 2024

El Parlament aprova ajudar els productors de musclos del delta de l’Ebre per les pèrdues causades per la calor

La proposta, presentada pel PSC i aprovada per unanimitat, recorda que han hagut de gastar 1,15 MEUR més per sembrar

|

- Publicitat -

La Comissió d’Agricultura del Parlament ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució instant el Govern a ajudar els productors de musclos del delta de l’Ebre davant les pèrdues ocasionades per l’increment de temperatura de l’aigua del mar. El text, presentat pel PSC i esmenat per ERC, acorda analitzar, conjuntament amb el sector, aquestes afectacions i impulsar ajuts existents o crear-ne de nous per als afectats. Segons l’exposició de motius, les empreses que treballen a les badies han hagut de fer front, arran l’episodi, a l’impacte econòmic per la mort de 178.000 quilos de musclo i de cria. Així, els ajuts han de servir per “garantir la viabilitat de futur” del sector, trobar solucions al problema i diversificar l’activitat.

La proposta de resolució també reclama prioritzar les inversions a les badies del Delta per donar resposta “als problemes estructurals” amb les partides d’inversió previstes als pressupostos de la Generalitat.

Publicitat

Els aqüicultors, segons recordaven els socialistes en l’exposició de motius, van haver d’invertir 1,15 milions d’euros en la compra de cries a l’estranger per tornar a sembrar. Un fet que, segons el PSC, no només va reduir “de forma dràstica els seus ingressos” sinó que compromet la seva “viabilitat de futur”.

“L’impacte econòmic per a les empreses ha estat perniciós i, per tant, requeria una resposta efectiva per part de l’administració. S’ha d’assegurar la viabilitat d’un sector essencial per a l’economia del Delta i singular per a Catalunya”, ha declarat el diputat socialista al Parlament, Joaquim Paladella.

Demà ja us puc emetre els certificats de les aportacions fetes. Ens caldrà un document sol.licitant els certificats i dient les aportacions realitzades quina finalitat tenen. No hi ha un model.
-Quines aportacions es fan i el motiu . Segons la vostra acta fundacional , jo hi faria constar que ”per voluntat fundacional la dotació fundacional inicial és de 2500 eur ” i detallant qui fa les aportacions.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies