Diumenge, 03 de març del 2024

El vi català, líder al país

|

- Publicitat -

Els vins catalans amb Denominació d’Origen (DO) lideren el mercat a Catalunya per cinquè any consecutiu. Segons les dades de l’informe Nielsen, encarregat per l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), mostren la consolidació del vi català, amb un augment de la quota de mercat de gairebé tres punts des de 2017: del 36,04% al 38,74% el 2018.

De fet, en els darrers 8 anys, la tendència ha estat a l’alça, amb un increment de fins a 11 punts: el consum el 2010 era de 27,8% i, ara, del 38,74%. En aquest sentit, Salvador Puig, director general de l’INCAVI, ha destacat que “un any més s’ha demostrat el dinamisme que les Denominacions d’Origen i els cellers duen a terme per tal d’incrementar la comercialització dels seus vins i, alhora, l’interès del consumidor pel vi català”.

Publicitat

D’entre les Denominacions d’Origen catalanes, la DO Catalunya té el 16,32% del mercat, seguida per la DO Penedès, amb un 6,87% i la DO Terra Alta, amb un 5,18%. A més a més, les dades mostren que la el vi amb Denominació d’Origen és l’opció preferent pel consumidor català, davant d’altres opcions com el vi sense DO, el vi d’importació i el vi sense alcohol. Respecte l’any passat, el consum de vi amb DO creix un 1,39%, mentre les altres opcions disminueixen. Pel que fa al preu, incrementa en totes les Denominacions d’Origen del Vi, una dada molt positiva que mostra el reconeixement cap al vi català amb DO.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

7 COMMENTS

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]