Dissabte, 27 de abril del 2024

La dieta mediterrània redueix la mortalitat

|

- Publicitat -

La dieta mediterrània redueix la mortalitat. Aquesta és la principal conclusió de l’estudi realitzat per la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili i del Ciberobn. Concretament, l’equip liderat pel professor Jordi Salas-Salvador ha demostrat una associació inversa entre l’adherència a aquest patró alimentari i el risc de mortalitat, especialment en les regions mediterrànies.

Concretament, el treball, que s’ha fet públic aquest dimarts amb motiu del Dia Mundial de la Nutrició, ha analitzat 29 estudis prospectius i ha elaborat una metanàlisi per demostrar les associacions lineals i potencials entre l’adherència a aquesta dieta i el risc de mort per diferents causes. En total, s’han estudiat prop 1,7 milions de persones i 220.000 casos de mort per totes les causes en l’anàlisi final.

Publicitat

“Hem demostrat que els individus amb una major adherència a la dieta mediterrània tenen un 10% menys de risc de mortalitat que aquells amb una baixa adherència”, apunta la investigadora Nerea Becerra-Tomàs. “Vam concloure que el risc de mortalitat per totes les causes va disminuir linealment amb l’augment de l’adherència a aquest patró d’alimentació”, tanca Becerra-Tomàs.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

16 COMMENTS

Comments are closed.