Dilluns, 11 de desembre del 2023

Deneguen l’autorització per construir la planta solar Greentarraco 1 a Tivissa, Rasquera i Ginestar

La ponència de renovables emet una declaració d'impacte ambiental desfavorable

|

- Publicitat -

La direcció general d’Energia del Departament d’Acció Climàtica ha denegat l’autorització administrativa prèvia i de construcció de la planta solar fotovoltaica Greentarraco 1. La central, de 40,51 MW de potència, la promovia Greencells Producción Fotovoltaica 4 SL. La planta i la infraestructura d’evacuació, línies soterrades a 30 kV, afectaven els termes municipals de Tivissa, Rasquera i Ginestar (Ribera d’Ebre). La ponència d’energies renovables va emetre el passat 9 d’octubre una declaració d’impacte ambiental desfavorable. Diverses administracions, entitats i particulars havien al·legat o emès informes en contra del parc solar, per motius ambientals o paisatgístics. La promotora pot interposar un recurs d’alçada contra la resolució. 

En el termini d’exposició pública de la sol·licitud d’autoritzacions per al parc solar fotovoltaic Greentarraco 1 van presentar al·legacions un particular, l’associació Salvem el Burgar i l’empresa Laparte & Pascual, totes de caràcter ambiental, normatiu i paisatgístic, principalment. 

Publicitat

Després de demanar els informes corresponents que marca la normativa, l’ACA i Biodiversitat i Medi Natural; els ajuntaments de l’Ametlla de Mar, de Tivissa, de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, i els consells comarcals del Baix Camp i la Ribera d’Ebre; Edistribución Redes Digitales, el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC), Unió de Pagesos de Catalunya; la secretaria d’Agenda Rural a les Terres de l’Ebre i Urbanisme de les Terres de l’Ebre, van emetre informes desfavorables amb arguments ambientals i paisatgístics o demanant condicionants, com en el cas del consistori de l’Ametlla de Mar. La resta d’organismes no es va pronunciar. 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email