Divendres, 04 de octubre del 2024

Copa Amèrica sí a Barcelona, Ryder Cup al territori no?

Empresariat i sector turístic gironí denuncien que el Govern rebutja el projecte i volen explicacions

|

- Publicitat -

Es mostren perplexos, veuen “manca de seriositat” i recorden que el torneig tindria un retorn de més de 1.300 MEUR
L’empresariat i el sector turístic gironí denuncien públicament que el Govern rebutgi el projecte de la Ryder Cup 2031 i li exigeixen explicacions. Es mostren perplexos, veuen “manca de seriositat i mostra de desgovern” per la manera com s’està gestionant tot i recorden que la celebració del torneig tindria un retorn econòmic de més de 1.300 milions d’euros (MEUR). Els empresaris subratllen que la candidatura és un projecte “molt rellevant”, que representa “una gran oportunitat” per al territori i reclamen a la Generalitat que li doni suport públicament, com ja han fet diferents administracions -entre elles, l’Estat- i les federacions de golf. Asseguren que sinó es corre el risc que l’organització es plantegi celebrar la Ryder Cup a Madrid.

Clam unànime del sector empresarial i turístic gironí perquè la Generalitat es posicioni clarament a favor de la celebració de la Ryder Cup 2031 a Caldes de Malavella (Selva). Ho demanen l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), l’Associació de Càmpings de Girona, la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, la Taula Gironina de Turisme, l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave), les patronals Foeg i Pimec Girona, i la Cambra de Comerç de Girona.

Publicitat

Totes elles consideren que la candidatura és “una gran oportunitat” no només per a les comarques gironines, sinó també per a tota Catalunya, i denuncien públicament que la Generalitat “rebutgi el projecte quan encara s’està treballant amb el mateix Govern”. L’empresariat recorda que la candidatura ja suma nombrosos suports, i esmenten específicament els de l’Estat, Barcelona Turisme, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Caldes de Malavella.

A més, aquí s’hi sumen també les federacions de golf d’arreu d’Espanya i els camps de golf de Catalunya. L’empresariat gironí alerta que, “en cas de no comptar amb el suport del Govern”, l’organització podria plantejar Madrid “com una alternativa” perquè la Ryder Cup 2031 se celebri a l’estat espanyol, ja que “a Catalunya no hi ha cap altre espai que pugui acollir la competició esportiva”.

El vicepresident de la Foeg i president de la comissió de Turisme de Foment del Treball, Miquel Gotanegra, assegura que els empresaris no entenen “com un projecte que s’està treballant amb el mateix Govern i que, a més, és compatible amb el Pla Territorial de Girona, s’hagi rebutjat per part del mateix Executiu”.

“Ens demostra una clara manca de seriositat i descoordinació dins del Govern amb un projecte tan important per al territori; es tracta d’un dels tornejos més prestigiosos de golf a escala mundial i el tercer esdeveniment esportiu amb més repercussió a tot el món després dels Jocs Olímpics i del campionat del món de futbol”, afegeix Gotanegra.

Promoció mundial

L’empresariat assegura que la celebració del torneig a Camiral Golf & Wellness -abans, conegut com a PGA Catalunya- tindrà “un impacte econòmic molt important” arreu de la demarcació. Un impacte que, precisen, “no només se circumscriurà al 2031, sinó també als anys anteriors i posteriors” i que representarà “un reclam per al turisme de qualitat associat al golf”.

Prenent com a referència els càlculs dels organitzadors, el sector turístic gironí subratlla que la Ryder Cup generarà més de 1.000 llocs de treball addicionals durant el 2030 -quan s’estigui preparant- i el 2031 -quan se celebri- i que d’aquests, 350 seran “permanents”. A més, afirmen que el torneig “atraurà més de 270.000 visitants i tindrà un impacte econòmic superior als 1.300 MEUR”.

I a això, precisen, també s’hi sumarà la repercussió internacionals. “Els diners que s’invertiran per part de les administracions, promocionaran mundialment la destinació Barcelona, Girona i Costa Brava amb tornejos de golf de primer nivell, cerimònies de promoció en tornejos de la Ryder Cup previs al 2031 que es faran a Nova York i Irlanda així com la promoció pròpia durant el torneig, que es veurà a més de 600 milions de llars de tot el món gràcies a la retransmissió en directe de la competició de més de 2.500 hores a 180 països”, afirmen.

Camps de golf “més sostenibles”

En un comunicat, a més, l’empresariat i el sector turístic gironí subratllen que les instal·lacions del Camiral Golf & Wellness són “una de les destinacions de golf pioneres a Catalunya pel seu compromís amb el territori i la sostenibilitat”. Precisen que, des de fa una dècada, el complex té un biòleg intern que s’encarrega de la preservació del ‘resort’, que ha invertit “més d’1 MEUR per fer que els seus camps siguin els més sostenibles, regant-los amb aigua 100% reciclada i modernitzant els sistemes de reg per reduir el consum d’aquesta aigua en un 35%”.

Les diferents associacions aprofiten l’escrit per reiterar el seu suport al projecte de la Ryder Cup 2031 i reclamen a la Generalitat que s’hi afegeixi, perquè “es pugui tancar la candidatura per acollir una de les competicions esportives més importants i seguides del món, que enfronta una selecció de jugadors d’Europa i els Estats Units”. “Considerem que és un projecte de país i demanem al Govern que també el recolzi per fer-lo possible”, conclouen.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies