Dijous, 28 de març del 2024

Consum: més amanides i menys proteïna animal

|

- Publicitat -

Menús més simples i amb productes frescos. El ministeri d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha presentat les dades de l‘Informe de Consum Alimentari d’Espanya el 2018, que ofereix una visió de conjunt sobre el comportament alimentari de les persones residents a l’Estat espanyol dins i fora de la llar. En aquest sentit, destaca la tendència a optar pel plat únic en lloc del menú complet, sent les amanides verdes els menjars més populars, seguides directament per les pizzes. A més, el ministeri també destaca que cada cop les llars aposten més per les preparacions més simples i saludables, com la cuina a la planta o al vapor.

Pel que fa al nivell de despesa dins de les llars, aquesta ha ascendit fins als 68.538,1 milions d’euros, un 1,6% més que el 2017. Segons el ministeri, però, l’augment no és a causa d’un augment del nombre de productes comprats, sinó del seu preu que de mitjana ha crescut un 1,8%. Segons ha afirmat el ministre Planas a la roda de premsa de presentació dels resultats, no és possible generar més consum, tenint en compte que la població no creix. A més, destaca l’augment de la despesa en productes frescos, que suposen el 39,5% del carret de la compra, dels productes preparats i la reducció de la ingesta de sucres i proteïnes animals. Per comunitats, Catalunya és la segona comunitat en despesa per llar.

Publicitat

D’altra banda, la despesa en bars i restaurants ha augmentat fins als 34.593,32 milions d’euros, amb un creixement del 3,5%. Amb tot, cal assenyalar que se surt més a beure (69% de la despesa) que a menjar (31%). De mitjana, això suposa 1.029,15 euros per persona. Per edat, són els majors de 60 els que surten més, mentre els que els menors de 34 representen la menor despesa. De les dades s’extreu que es prefereix consumir amb familiars (30,7%) i amics (27%), normalment arran de celebracions.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.