Dijous, 28 de setembre del 2023

Col·lectiu Eixarcolant presenta les novetats de la 7a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

|

- Publicitat -

El dissabte 17 de setembre, a la ciutat d’Igualada, es durà a terme la 7a edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, un esdeveniment organitzat pel Col·lectiu Eixarcolant amb més de 100 activitats, totes elles relacionades amb el món de l’etnobotànica.

Aquesta cita anual, permet descobrir de primera ma la importància de les plantes silvestres comestibles i de les varietats agrícoles tradicionals per tal de canviar el model de producció, distribució i consum d’aliments, tot presentant-ho d’una forma amena, divertida i entretinguda i alhora tècnica i rigorosa.

Publicitat

El Col·lectiu Eixarcolant, com a novetat d’enguany, ha dissenyat un seguit d’itineraris d’activitats per tal que totes les persones assistents a la Jornada hi puguin participar de la forma més còmode possible. Els diferents itineraris proposats tenen l’objectiu de guiar als participants per aquest programa tan extens i ajudar a identificar aquelles activitats que els poden resultar més interessants.

Els vuit itineraris novetat d’aquesta edició són l’itinerari gastronomia, el familiar, el de remeis i cosmètica, el de begudes, el d’artesania, el d’agricultura, el de sostenibilitat i finalment el de recerca etnobotànica. Aquests vuit itineraris són mostra de la gran quantitat i diversitat d’activitats que es podran trobar aquell dissabte a la capital de la comarca de l’Anoia.

Un exemple de la importància d’aquests itineraris és que gràcies a ells una persona que decideixi participar a la Jornada amb els més menuts tindrà una guia útil per tal de poder escollir diferents activitats aptes per a la família dins dels 15 blocs que conformen el programa. Així podrà saber del cert que escollirà els tats, tallers, o xerrades més adequades…

Jana Peters, una de les coordinadores de la Jornada indica que “Amb els nous itineraris tothom podrà visualitzar les diferents temàtiques presents a la Jornada i descobrir que segur que hi ha més d’una activitat de la qual vol ser-ne partícip”.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades esdevindrà un any més com la trobada més important pel sector i espera repetir l’èxit d’anteriors edicions, tot esdevenint un pol de transmissió de coneixement i d’investigació, de promoció de projectes del territori i de realització de tallers i activitats per tal de donar a conèixer la veritable importància d’aquestes plantes oblidades.

Aquesta, es desenvoluparà al llarg de tot el dissabte 17 de setembre, al pati de les Escolàpies, al Teatre de l’Ateneu, a la Pista de l’Ateneu, a l’Espai Cívic Centre i a les places i carrers adjacents de la ciutat d’Igualada. Moltes d’aquestes activitats són de participació lliure, si bé algunes requereixen inscripció prèvia mitjanánt la web del Col·lectiu Eixarcolant. Tota la informació de la Jornada, dels diferents itineraris i també el seu programa detallat ja es poden consultar i descarregar a  www.eixarcolant.cat.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 45548 more Information to that Topic: territorirural.cat/collectiu-eixarcolant-presenta-les-novetats-de-la-7a-jornada-gastronomica-de-les-plantes-oblidades/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: territorirural.cat/collectiu-eixarcolant-presenta-les-novetats-de-la-7a-jornada-gastronomica-de-les-plantes-oblidades/ […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email