Dijous, 02 de maig del 2024

Cinc cellers del Penedès produiran els seus propis llevats ecològics

|

- Publicitat -

Despres de tres anys de recerca, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), el clúster Innovi com a coordinador i els cellers Juvé & Camps, Gramona, Freixenet, Segura Viudas i Torelló presenten el projecte Ecollevat. L’estudi, que es lliurarà als cellers el mes de setembre, té l’objectiu d’incentivar als cellers a produir els seus propis llevats a través de la utilització de la biodiversitat de les seves vinyes. El projecte ha tingut un pressupost de 243.300 euros i ha estat cofinançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el fons FEADER.

I això per què? Els llevats s’utilitzen per iniciar les fermentacions dels vins i escumosos però, malgrat que això resta diferenciació al producte, la majoria de productors utilitzen llevats comercials que majoritàriament no són ecològics i s’han produït fora de Catalunya. Gràcies a la iniciativa, els cellers integrants podran diferenciar i personalitzar els vins i escumosos d’alta gamma de mitjançant l’ús de llevats autòctons sense necessitat d’emprar-ne d’estàndards i comercials; podran obtenir llevats ecològics de comportament conegut per a l’elaboració de vins i caves ecològics i biodinàmics i incrementaran el control sobre la fermentació.

Publicitat

L’INCAVI fa anys que ofereix el servei de selecció de llevats propis dels cellers i diverses empreses utilitzen aquest servei, algunes de les quals fan vins ecològics i biodinàmics. Aquesta recerca permetrà que l’INCAVI pugui oferir serveis a la carta de producció de llevats per a cellers interessants en singularitzar part de les seves produccions prèvia selecció de llevats de les seves finques.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

11 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: monrural.cat/2019/07/25/cinc-cellers-del-penedes-produiran-els-seus-propis-llevats-ecologics/ […]

Comments are closed.