Dilluns, 11 de desembre del 2023

‘Camins de Pedra’ descobreix el patrimoni cultural i paisatgístic de Tarrés amb diferents propostes esportives

Un miler de turistes ja han conegut la proposta en aquest municipi de menys de cent habitants

|

- Publicitat -

El Sindicat de Tarrés, a les Garrigues, en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi, han impulsat el projecte ‘Camins de Pedra’ per posar en valor els atractius patrimonials, culturals i paisatgístics de la zona amb diferents propostes esportives. Concretament, la iniciativa descobreix construccions de pedra seca, cabanes de volta i forns de calç mitjançant més d’una vintena de circuits dedicats al senderisme, el trail running i el ciclisme habilitats arreu de 1.400 hectàrees de bosc. Per tal de “tancar el cercle”, els turistes també disposen d’una àmplia oferta d’allotjament rural i de servei de restauració. Des del mes de maig, un miler de visitants ja han conegut la proposta que ofereix aquest municipi de menys de cent habitants. 

El municipi de Tarrés es caracteritza per un paisatge amb una orografia accidentada on proliferen moltes construccions de pedra seca, com marges, cabanes de volta, basses i cisternes que ha donat personalitat al seu nucli urbà. De fet, el poble compta amb la major concentració de forns de calç de tot Catalunya i una de les més rellevants d’Europa. 

Publicitat

Així mateix, dues terceres parts del territori que ocupa el poble és superfície forestal amb camins per la pràctica de l’esport en diferents modalitats. La iniciativa ‘Camins de Pedra’ ha unit aquest patrimoni juntament amb propostes culturals com exposicions, allotjament i servei de restauració al Sindicat. 

La situació del municipi, situat a 600 metres d’altitud, facilita l’activitat esportiva a la zona durant tot l’any. Mentre que a l’hivern no hi ha boira, la incidència del sol no és tan acusada a l’estiu, ja que almenys un 80% del territori que ocupa Tarrés és bosc. 

El gerent del Sindicat i un dels impulsors de la iniciativa, Òscar Balsells, apunta que la iniciativa ‘Camins de Pedra’ va dirigida tant a esportistes com famílies que vulguin gaudir d’un entorn natural. 

Pel que fa a l’àmbit esportiu, la iniciativa ofereix 5 rutes de diferents longituds i dificultat, un circuit d’enduro de 20 quilòmetres, 15 ‘single tracks’ –4 verdes, 3 blaves, 4 vermelles i 4 negres–, un circuit de gravel i de carretera. 

Una altra de les propostes és ‘Camins de Pedra Experience’, un viatge de 125 quilòmetres en BTT que recorre les Garrigues, el sud de l’Urgell i la Conca de Barberà. Balsells apunta que, en un futur, es preveu incorporar rutes i recorreguts dels municipis propers de Vinaixa, Fulleda i l’Espluga Calba. 

  

‘Bufet Garriguenc’ i espai de relaxació 

El complex del Sindicat també ofereix un servei de restauració amb el ‘Bufet Garriguenc’ que inclou plats típics casolans de la comarca amb olis de cooperatives de la zona. Un dels reclams de l’establiment és el pastís de Farigola, unes postres “úniques” només disponible al Sindicat. 

En relació amb l’allotjament, el complex també compta amb apartaments i un espai d’esbarjo i relaxació. 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email