Diumenge, 03 de març del 2024

La camamilla de Linyola estrella de L’Elixir

|

- Publicitat -

Elixirs de Ponent presenta L’Elixir, un licor elaborat amb la camamilla de Linyola que ha estat mereixedor del premi internacional Catavinum World Wine & Spirits 2019, celebrat a Vitòria al febrer. A la presentació del beuratge Gerard Barsalà, fundador de la companyia, ha explicat que el producte actualitza la recepta tradicional d’elixir atorgant-li ”usos contemporanis per a la destil·leria i la gastronomia”

La beguda conté licor de camamilla i una combinació de botànics entre els quals hi ha la canyella o la marialluïsa, entre d’altres. En aquest sentit, Barsalà també ha destacat el tast dolç de L’Elixir, arran del sòl on neix la planta, les seves propietats digestives i una menor graduació alcohòlica en relació a altres licors tradicionals. Concretament, la beguda, que es comercialitza en ampolles de 50 o 70 centilitres, conté 15 i 17 graus de graduació alcohòlica, fet que n’assegura les propietats digestives, segons ha explicat Barsalà.

Publicitat

Aquestes característiques el fan adaptable a altres usos, més enllà del tradicional de licor digestiu. Així, L’Elixir es pot utilitzar com a base per fer còctels en l’àmbit de la destil·leria o com a ingredient culinari. L’alcalde de Linyola i responsable del Parc de les Olors ha recordat que la camamilla que es cultiva al municipi té un 25% més de principis actius que altres varietats seleccionades.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

13 COMMENTS

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]