Diumenge, 01 de octubre del 2023

Barcelona recollirà els arbres de Nadal per a crear encoxinat amb el qual millorar els jardins de la ciutat

Els punts de recollida dels arbres, que es demana que es lliurin sense ornaments, es poden consultar al web del consistori.

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona instal·larà 227 punts de recollida d’arbres de Nadal als 10 districtes de la ciutat que estaran operatius a partir de dissabte i fins al 17 de gener. L’objectiu és evitar abandonaments incívics a l’espai públic i també aprofitar aquests avets i branques ornamentals per a la millora dels espais enjardinats de la ciutat, seguint l’exemple de Tarragona. I és que tot allò que retirin els serveis de neteja serà convertit en encoixinat que es destinarà a millorar els jardins i els espais verds per part dels serveis de Parcs i Jardins. L’any passat es van recollir 9.351 arbres de Nadal. Els punts de recollida dels arbres, que es demana que es lliurin sense ornaments, es poden consultar al web del consistori.

Després de ser recollits, els avets són transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on es trituren i se’n deixen madurar les restes per passar després per l’encoixinament o mulching. L’any passat dels arbres recuperats se’n va poder fer 180 m3 de triturat. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d’encoixinat. El material resultant es repartirà als espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.

Publicitat

Anualment es fa una nova aportació d’encoixinat en aquests espais per garantir els beneficis d’aquest material en el marc de les tasques de jardineria. L’encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl i al mateix temps ajuda a evitar l’aparició de males herbes. A Barcelona es diposita sobre la terra vegetal, ja sigui a l’interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d’arbustos, planta vivaç i en grups de rosers.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: territorirural.cat/barcelona-recollira-els-arbres-de-nadal-per-a-crear-encoxinat-amb-el-qual-millorar-els-jardins-de-la-ciutat/ […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email