Diumenge, 03 de març del 2024

ASAJA conclou que la renda real dels agricultors catalans ha caigut un 7% durant el 2022

"Ha sigut un 2022 per no tornar a repetir", ha apuntat el sindicat en un comunicat.

|

- Publicitat -

La renda real dels agricultors catalans va caure un 7% el 2022, segons l’Associació Agrària Joves Agricultors (ASAJA) de Barcelona. Es tracta d’una xifra superior a la mitjana de l’Estat, del 5,5%, segons el sindicat. Per aquest motiu ASAJA ha qualificat l’any de “convuls” i ha lamentat que va estar marcat per “grans factors molt importants”, com les sequeres, glaçades, onades de calor, la guerra d’Ucraïna i la inflació “desmesurada”. “Ha sigut un 2022 per no tornar a repetir”, ha apuntat el sindicat en un comunicat. Segons els seus càlculs, destaquen que la despesa en electricitat va pujar un 78,81% anual. “Preus alts per produir, molta inflació pel consumidor i pel nostre sector un paper de difícil situació”, han resumit.

Així mateix, ASAJA xifra en un 106,18% l’augment del cost dels sulfats; un 89,47% el gasoil; i un 44,31% el pinso per alimentar el bestiar.

Publicitat

El sindicat ha detallat que en el conjunt de l’any 2022 les produccions han sigut baixes, sobretot de fruita, per les glaçades de l’abril. El mateix va passar amb els cereals, la vinya i l’olivera per l’onada de calor. “Tot s’ha apujat el que hem venut, però descompensat amb la puja del que hem pagat per produir”, han indicat.

De cara al 2023, ASAJA ha demanat vetllar per les assegurances agràries i posar ajuts específics relacionats amb el canvi climàtic.

Així mateix, el sindicat ha demanat al Govern “no negociar” amb el quart cinturó per facilitar l’aprovació dels pressupostos. “Hauria de quedar clar que la B40 acaba a Sabadell – Terrassa, ja cap més continuïtat cap al Vallès”, ha subratllat. “La fauna, un maldecap de les pèrdues que ningú se’n fa càrrec, sempre a càrrec del pagès”, ha agregat.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

1 COMMENT

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]