Dilluns, 29 de abril del 2024

Aquest any la Fira del Torró d’Agramunt es torna a celebrar

|

- Publicitat -

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt (Urgell) es tornarà a celebrar de forma presencial els propers 9 i 10 d’octubre. Aquesta edició, que serà la 32ena, s’ha presentat aquest dijous 30 de setembre, i un dels objectius de la fira és la de actuar com a punt de trobada per aquest sector, que tot i la situació viscuda aquests últims anys, no ha aturat la seva activitat. La Fira comptarà amb les mesures necessàries per garantir la seguretat tant dels treballadors com dels visitants. L’aforament estarà limitat al 70% i l’accés serà lliure, seguint un recorregut únic.

 

Publicitat

Una de les zones que estaran més controlades de la fira serà la de les Aules – de Tast i del Gust -, que tindran un aforament del 50% respecte d’anteriors edicions. Per accedir-hi caldrà disposar del tiquet que dóna dret a degustació i que es posaran a la venda a partir de divendres per tres euros la sessió.

 

Durant tota l’experiència de la fira serà obligatori dur la mascareta, dins dels pavellons i a la carpa de la Cuita del Torró d’Agramunt, a l’exterior. Aquest any la fira augmenta el seu espai per a poder evitar aglomeracions habituals i complir amb la normativa de sanitat vigent, i es faràn dues sessions de Cuita al dia, sense poder tastar el torró al moment a causa de les circumstàncies.

 

Enguany passaran per l’Aula del Gust, un dels escenaris principals de la Fira, els torronaires habituals, emprenedors del sector i pastissers de renom, com ara Albert Adrià, David Gil o Andreu Sayó, mestre que va elaborar el millor croissant de mantega de l’Estat 2020; les pastisseres Ester Roelas i Lucila Canero o el darrer guanyador del programa televisiu Masterchef, Arnau París.

 

Al mateix temps, l’Aula del Tast es donaran a conèixer els productes de proximitat més destacats del Pavelló Agroalimentari; des d’olis a formatges, vins, licors, i caves; tots de la terra. L’encarregat de guiar el conjunt de tastos que aproparan els emprenedors i empresaris del sector al gran públic serà Pep Nogué, el director del Culinary Institute of Barcelona (CIB), i és cuiner i divulgador gastronòmic.

 

Completa el recorregut per la Fira la zona reservada a la música en directe i les foodgonetes aparcades a prop de l’accés del recinte firal. Entre les diverses propostes gastronòmiques n’hi ha que repeteixen la seva oferta i d’altres que aposten per noves fórmules de degustació. A més a més, el públic podrà gaudir migdia, vespre i nit de la música de grups i cantants de l’escena catalana, com ara en Joan Rovira, qui farà un concert dissabte a les onze.

 

L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha destacat que ha estat tot un “repte” organitzar la fira però ha remarcat que calia posar totes les forces i il·lusió així com infraestructures disponibles per fer-ho possible.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies