Dilluns, 11 de desembre del 2023

Alcaldes de les Garrigues Altes debateixen sobre la seva xarxa viària amb el Departament de Territori

Els municipis valoren positivament la trobada i estan pendents de reunir-se amb la Diputació de Lleida.

|

- Publicitat -

El passat 26 de gener, una delegació d’alcaldes i tècnics de les Garrigues Altes es van desplaçar a la seu del Departament de Territori on els van rebre Marc Sanglas, secretari de Mobilitat i Infraestructures i David Prat, director general d’Infraestructures de Mobilitat, que van compartir els acords que s’inclouran en el conveni que se signarà amb la Diputació de Lleida, on es pretén donar solució als dèficits crònics de la xarxa viària de les Garrigues Altes.

El conveni inclou que la Generalitat es farà càrrec de la reforma integral de l’Eix Transversal de les Garrigues, la carretera que uneix l’encreuament Castelldans-Cogul, fins a la sortida a la C-12 a Torrebesses, passant per Cogul i de Granyena, i que aquesta passarà a formar part de la xarxa de carreteres de la Generalitat de Catalunya. A la reunió es va explicar que han començat a treballar en la licitació de la redacció del projecte, que es preveu que estigui acabat per aquest 2023 i s’estima una inversió a la via de 5 milions d’euros. A banda, el Departament de Territori es va comprometre a estudiar la possibilitat de fer una actuació d’urgència al tram Granyena-Cogul, el que està en pitjor estat de les Garrigues Altes. A més a més, els dos municipis han demanat un ajut a Acció climàtica per a l’arranjament de la via, que està pendent de resolució.

Publicitat

Referent a la carretera C-233, el tram del Soleràs a la Granadella, que actualment és de la Generalitat, n’assumirà la titularitat la Diputació de Lleida, però amb el compromís que abans la Generalitat n’executi la millora de la mateixa. A la reunió es va exposar que també s’ha començat a treballar en la redacció del projecte, que es preveu que estigui acabat
per aquest 2023, i s’estima una inversió d’1 milió d’euros.

Pel que respecta a l’Eix de les Garrigues Altes, la carretera dels Torms a Bellaguarda, la Diputació de Lleida n’ha d’assumir el seu arranjament, però el conveni no contempla que aquesta n’assumeixi la titularitat. Des de la Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes es va exposar que els municipis per on passa la via, tots micropobles, no es podran fer càrrec del manteniment de la mateixa una vegada feta la inversió, per aquest motiu demanen que la via s’inclogui al futur Pla zonal de la Diputació de Lleida.

Amb tot, els alcaldes de les Garrigues Altes es manifesten molt satisfets amb el contingut de la reunió amb el Departament de Territori de la Generalitat i per l’evolució dels acords, i han demanat demanat amb la mateixa finalitat una reunió amb la Diputació de Lleida.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email