Diumenge, 19 de maig del 2024

Agricultura abona 57,9 MEUR corresponents als ajuts directes dissociats de la PAC corresponents al 2020

|

- Publicitat -

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va fer efectiu aquest dijous el saldo dels imports dels ajuts directes dissociats 2020, que ascendeixen a un total de 57.950.510 euros. Un total de 39.817 beneficiaris han rebut fins el 95% de l’import dels ajuts directes dissociats de la Política Agrària Comuna (PAC) sol·licitats en la Declaració Única (DUN) 2020 de pagament bàsic, pagament verd, complement a joves. En el cas del règim de petits agricultors, l’import és de fins el 100%. Entre la bestreta efectuada per la conselleria el 12 de novembre i aquest nou pagament, ja haurà abonat un total de 218.334.196 euros, uns diners que aporten liquiditat al sector agrari català.

Amb les mesures de simplificació dels controls de camp de les sol·licituds i la tasca de les Entitats Col·laboradores i del personal d’Agricultura (Oficines Comarcal, Serveis Territorials, i Serveis Centrals), el Departament ha abonat el saldo del 95% dels ajuts directes dissociats al 99,6% de les sol·licituds presentades durant aquesta campanya 2020. El pagament dels ajuts, tal com estableix el reglament comunitari, es fa després d’efectuar els controls administratius i sobre el terreny establerts en les sol·licituds presentades.

Publicitat

 

El 12 de novembre, Agricultura va fer efectiva la bestreta del 70% de l’import d’aquests mateixos ajuts directes. El 5% restant dels ajuts dissociats es pagarà durant el primer semestre de 2021, un cop s’analitzi els límits pressupostaris, segons han informat des del Departament. Igualment, durant el primer trimestre es procedirà al pagament dels ajuts directes associats a l’agricultura i a la ramaderia.

 

Els ajuts directes formen part de l’anomenat primer pilar dels ajuts de la PAC, estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), i el seu pressupost anual disponible a l’estat espanyol és de més de 4.000 milions d’euros, dels quals a Catalunya es gestionen més de 265 milions.

 

La PAC té com a objectiu millorar el nivell de vida als 22 milions d’agricultors i treballadors agrícoles europeus, així com un proveïment d’aliments estable, variat i segur als 500 milions de ciutadans comunitaris. Dins de la PAC, els ajuts de pagament directe es destinen a estabilitzar la renda agrícola per a reforçar la competitivitat i la sostenibilitat de l’agricultura europea, objectiu de la política comuna dels 27 països de la UE.

 

El pressupost de la PAC per al període 2014-2020 preveu un total de 408.310 milions d’euros en fons de la UE, dels quals 308.730 milions es destinen a pagaments directes i mesures de mercat (l’anomenat primer pilar), i 99.580 milions d’euros, al desenvolupament rural (l’anomenat segon pilar).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies