Dijous, 25 de abril del 2024

AECID, ACODEA i Acció contra la Fam van celebrar un seminari per aprofundir en les aliances multiactor i l’aplicació de la ODS 17

|

- Publicitat -

“Russia i Ucraïna tenen el 30% de la producció de blat i civada. A més, Russia és el major exportador de fertilitzants del món […] Tot això, junt amb la crisi energètica i la que arrastrem del covid, estan provocant un panorama terrible. Si la guerra dura dos mesos més, hi haurà 30 millons més de persones que patiràn gana”. Amb aquesta contextualització va inaugurar Antón Leis Garcia, director de l’Agència Española de Cooperació AECID, el seminari que el seu organisme, juntament amb ACODEA i l’ONGD Acció contra la Fam, van celebrar dijous passat a Madrid.

 

Publicitat

Aquest seminari no és la primera iniciativa conjunta dels tres organismes ja que el 2019 l’ACODEA i l’ONGD van celebrar una sessió de treball en el marc d’un projecte recolzat per l’AECID. Tot i així, ha sigut paradojic que, en aquesta ocasió, la col·laboració ha consistit en aprofundir, precissament, en les aliances multiactor i l’aplicació de la ODS 17 (d’aliances pels objectius). I és que, tal com va concloure el mateix Leis, “Els reptes són massa grans per treballar sols”.

 

Per part seva, Marcos Alarcón, secretari d’Organització d’UPA, ha aprofitat la seva intervenció per demanar dos punts que entorpeixen la cooperació per al desenvolupament que impulsa UPA: “Necessitem més recursos i desfer-nos de restriccions burocràtiques”. Aquestes dues demandes van ser més tard, durant la dinàmica en grups celebrada després de dinar, les principals que van ressonar entre els i les participants procedents de molt diverses entitats del Tercer Sector.

 

La força de l’experiència: ACODEA

Tal com va recordar Marcos Alarcón durant la inauguració del seminari, “ACODEA va néixer de la iniciativa d’UPA i FADEMUR el 2010”. Des del treball aquells primers anys enfortint organitzacions de productors agropecuaris de tot el món, fins al treball posterior al 2014 centrat en les cooperatives agropecuàries gràcies a l’ajuda d’Agriterra, “l’objectiu últim d’ACODEA sempre ha estat millorar les condicions de vida dels agricultors i ramaders i, amb això, de tota la societat”.

 

Un altre dels intervinents al seminari d’avui, Francisco Moreno Navajas, Ambaixador d’ACODEA i vicesecretari d’Organització i Administració d’UPA Andalusia, va completar l’explicació assenyalant que la característica diferenciadora d’ACODEA és la seva fortalesa: ha establert una xarxa d’agripoolers, cooperants cooperativistes , a través dels quals aplica un enfocament de cooperació igual a igual. Així, els especialistes cooperativistes agripoolers acompanyen les cooperatives “en l’increment de serveis als seus membres, en l’obtenció de finançament o en l’avenç del compromís amb la base social i amb el medi ambient”.

 

A més de la seva seu a Madrid, ACODEA ha crescut aquests anys fins a comptar amb oficines a la República Dominicana, Nicaragua, l’Equador, Colòmbia i el Paraguai. Només el 2021, l’agència va incrementar l’impacte de les seves accions fins a assolir gairebé 20.000 agricultors d’Amèrica Llatina, així com 32 cooperatives, a les quals va ajudar a incrementar el volum de negoci en una mitjana d’un 30%.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: territorirural.cat/aecid-acodea-i-accio-contra-la-fam-van-celebrar-un-seminari-per-aprofundir-en-les-aliances-multiactor-i-laplicacio-de-la-ods-17/ […]

Comments are closed.