Dijous, 22 de febrer del 2024

Acord Municipal i Aliança Catalana negocien un acord per fer fora el PSC de l’alcaldia de Ribera d’Ondara

ERC censura qualsevol contacte amb l'extrema dreta i activarà mecanismes disciplinaris contra els qui hi negociïn

|

- Publicitat -

Les tres regidories d’Acord Municipal – ERC de Ribera d’Ondara i l’únic regidor d’Aliança Catalana en aquest municipi de la Segarra negocien una moció de censura per fer fora a l’actual govern socialista, en minoria amb tres dels set membres del consistori. Així ho van fer públic dilluns al vespre a través de les xarxes socials on van criticar que l’actual govern encapçalat per Francesc Sabanés no té en compte les seves propostes i per això creuen que cal un canvi perquè el municipi “no pot seguir ni un minut més amb aquesta mala gestió”. Des d’ERC han censurat qualsevol contacte que regidors afins a la formació republicana puguin tenir amb el partit de Sílvia Orriols i activaran els mecanismes disciplinaris contra els qui hi negociïn.

 

Publicitat

La informació sobre el possible acord entre AM i Aliança Catalana, partit de l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols,  per desbancar el PSC de l’alcaldia de Ribera d’Ondara ha estat avançada aquest dimarts per ‘Segre’ i ‘Mañana’. Les regidores d’Acord Municipal ho van fer públic dilluns al vespre a través de les xarxes socials amb un escrit encapçalat per la demanda de treballar per un “canvi de govern”. En aquest sentit, lamenten que el govern en minoria doni els pressupostos per aprovats quan no és veritat perquè no s’haurien tingut en compte les propostes de l’oposició.

 

Així mateix, asseguren que al govern socialista en minoria se li ha donat tantes oportunitats que ja està “en temps de descompte” i per això i per “respecte als votants i veïns” insten a parlar els quatre regidors que no estan al govern per “prendre’ns seriosament la possibilitat d’arribar a un acord i fer un canvi de govern”.

 

Davant aquestes informacions, ERC nacional ha enviat un comunicat on s’afirma que el suposat pacte no existeix i reiteren que no formaran part de cap pacte que inclogui la participació de cap formació que empari plantejament xenòfobs i feixistes. En aquest sentit, asseguren que sempre han deixat ben clar que en cas que algun dels seus representants arribessin a una entesa amb l’extrema dreta, el partit posaria en marxa els mecanismes interns per depurar responsabilitats entre les persones vinculades a la llista d’ERC que haguessin entrat en cap tipus de negociació amb Aliança Catalana. Així ho recullen els estatuts i la normativa del partit, afirmen, i afegeixen que aquests fets constitueixen una “falta molt greu” que podria desembocar amb l’expulsió d’aquells que en fossin militants.

 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]