Dilluns, 11 de desembre del 2023

Acció Climàtica multa una firma d’oli de les Garrigues perquè utilitza el nom de la comarca al seu web

Imposen una sanció de 4.000 euros perquè només el poden fer servir els productors que formen part de la DOP

|

- Publicitat -

El Departament d’Acció Climàtica ha posat una multa de 4.000 euros a la firma Olicatessen dels Torms perquè fan servir el terme ‘Garrigues’ al seu lloc web. Aquesta paraula només la poden fer servir els productors d’oli que formen part de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Garrigues, que actualment té 21 membres, majoritàriament cooperatives, tot i que a la comarca hi ha una trentena de productors més que no estan inscrits, com és el cas d’aquesta firma que ha estat multada. Els afectats han impulsat un manifest per denunciar que tenen “vetat” fer uns del terme Garrigues i asseguren que no són els únics que s’han trobat amb aquesta situació.

Al manifest que tenen penjat a la seva web, remarquen que a les Garrigues hi ha un total de 49 productores d’oli d’oliva verge extra i que només 12 formen part de la DOP Garrigues, de manera que 37 en queden fora. Així mateix, també apunten que la seu social de la DOP està emplaçada al Segrià, i que per tot plegat ho qualifiquen com un “acudit”.

Publicitat

La llei de qualitat agroalimentària, emparada per la directiva europea, estableix multes de fins a un màxim de 150.000 euros per una infracció com aquesta. A més no permet la condonació una vegada s’ha obert l’expedient, al qual la firma afectada ha presentat al·legacions, i només s’apliquen rebaixes de fins a 1.600 euros si es paga voluntàriament.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email