Dissabte, 04 de maig del 2024

Acció Climàtica i CBPC es troben per crear mesures de suport i recuperació al sector lacti

|

- Publicitat -

La Secretaria d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i representants del sector lacti en el Codi de Bones Practiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya (CBPC) es van reunir el passat dimecres, 24 de novembre, a la seu dels Serveis Centrals del Departament a Barcelona, per a tractar la difícil situació d’aquest sector i debatre possibles mesures de suport i recuperació.

 

Publicitat

En el decurs d’aquesta trobada els representants del Departament i els signataris del Codi van debatre la problemàtica que afecta la producció i comercialització de la llet de vaca, en concret la seva cadena de valor. El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, va proposar incloure una sèrie de compromisos en l’Acord del CBPC per a promoure la percepció d’un preu just per litre de llet als productors. Els representants del Departament van proposar un seguit de mesures, i finalment es va assolir un acord per a avançar en l’equilibri de la cadena de valor de la llet.

 

Així, entre les estratègies plantejades encaminades a aconseguir millorar aquest equilibri, es va acordar treballar en el desenvolupament d’una metodologia d’estimació dels costos de producció de la llet, d’acord amb el previst en l’Acord del CBPC i la Llei de la Cadena. Aquesta metodologia inclouria l’establiment d’un índex de referència i serà proposada als signataris del CBPC per a la seva aprovació i posterior aplicació en els contractes de compra-venda.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies