Dimarts, 16 de juliol del 2024

Acció Climàtica calcula que l’esclafit que ha afectat una granja de Masarac deixarà una quarantena de porcs morts

Hi havia uns 400 exemplars però la majoria han patit contusions

|

- Publicitat -

Acció Climàtica calcula que l’esclafit que ha afectat una granja de porc de Masarac (Alt Empordà) deixarà una quarantena d’animals morts. La tempesta ha fet caure l’estructura de part de les instal·lacions on hi ha havia uns 400 exemplars. La majoria, però, han patit contusions lleus. Els Bombers han rebut l’avís quan passaven pocs minuts d’un quart de tres de la tarda i quan han arribat al lloc dels fets, s’han trobat que bona part del sostre i la resta de l’estructura on hi havia els animals havia cedit. Alguns testimonis han explicat a l’ACN que s’hauria produït un petit tornado o esclafit que hauria fet aixecar el sostre de les instal·lacions.

(En aquesta actualització s’hi ha afegit nova informació facilitada pel Departament d’Acció Climàtica)

Publicitat

De fet, a l’altra banda de la carretera hi ha diverses branques i restes d’arbres trencats.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat tres dotacions que han assegurat la zona, mentre que el propietari ha contactat amb una empresa per tal que un camió retiri els porcs que han quedat afectats pel succés.

En total a la granja, que es troba en una zona aïllada del nucli de Masarac, hi ha un total de 650 animals, dels quals 250 han quedat il·lesos.

Aquesta ha estat la principal afectació del temporal a les comarques gironines.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies