Dimecres, 24 de abril del 2024

L’empresa ILJIN Materials instalarà una planta fotovoltaica de 96 hectàrees per al seu autoconsum

L'ajuntament de Mont-roig del Camp i una empresa local estan negociant amb diversos veïns del municipi la compravenda dels terrenys que adquirirà la companyia asiàtica.

|

- Publicitat -

La planta de l’empresa sud-coreana de components de bateries, ILJIN Materials, a Mont-roig del Camp (Baix Camp), tindrà un gran parc fotovoltaica de 96 hectàrees al voltant de les instal·lacions per subministrar energia verda a la mateixa fàbrica. L’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, ha explicat que el consistori i una empresa local estan negociant amb diversos veïns del municipi la compravenda dels terrenys, que adquirirà la companyia asiàtica, la qual també gestionarà el parc solar. Caldrà una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana perquè l’Ajuntament no permetia instal·lar plantes fotovoltaiques al terme municipal. Amb el canvi, només s’autoritzaran si són per a autoconsum.

Morancho ha destacat la necessitat energètica “important” de l’empresa sud-coreana perquè es tracta d’un tipus d’indústria electrointensiva, i ha recordat que el parc fotovoltaic era un dels acords perquè aquesta planta s’ubiqués al polígon Els Comellarets de Mont-roig del Camp. Els terrenys que es volen vendre són camps, sòl rústic que no s’està cultivant, segons ha indicat l’alcalde. Amb la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana es vol facilitar l’emplaçament de parcs fotovoltaics sempre que siguin per autoconsum. “El que no volem és omplir el territori de parcs fotovoltaics que generin energia i que se’n vagi a altres llocs”, ha defensat.

Publicitat

Sobre la data d’obertura prevista pel 2024, l’alcalde ha dit que “hi intentarem arribar”. Ha assegurat que es reuneixen amb la companyia cada quinze dies i que totes les administracions estan fent “tots els esforços”, tot i les “dificultats” que té un projecte d’aquestes característiques.

L’alcalde de Mont-roig, Fran Moracho, durant l’esmorzar amb la premsa celebrat a Mas Miró

42 milions d’euros dels Next Generation

Mont-roig del Camp ha rebut 42 milions d’euros dels fons Next Generation, divuit dels quals corresponen al PERTE del vehicle elèctric, com a integrant de la candidatura que encapçala Volkswagen i Seat. A més, el municipi també compta amb onze milions d’euros per reurbanitzar l’N-240 amb un carril bici, un vial per a caminants i cinc noves rotondes.

En aquest projecte també es preveu fer una passarel·la de vianants per damunt de l’A-7 i el corredor del Mediterrani. Finalment, deu milions d’euros aniran a un projecte per convertir en una zona per a vianants el litoral de Miami Platja amb espais d’ombres o parcs infantils.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.