Diumenge, 23 de juny del 2024

Aquest 2022 Montblanc ha recuperat ritmes similars de turisme als anys anteriors a la pandèmia

També s'han recuperat les visites a la muralla, amb "la gran novetat" de poder pujar a la nova torre de Sant Francesc i passejar pel tram recentment reconstruït.

|

- Publicitat -

Montblanc celebra la recuperació de les consultes turístiques a l’Oficina municipal de Turisme durant el 2022. Segons el consistori, “en molts aspectes, l’any passat ha tingut un ritme similar als anteriors a la pandèmia”, però encara lluny de l’activitat turística registrada en la dècada anterior. En concret, l’any passat es van atendre 14.384 consultes (44.411 persones), que és la millor xifra dels últims quatre anys. La presència de turistes internacionals no s’ha recuperat i això té un impacte negatiu en activitats guiades (unes 6.200 enguany). D’altra banda, ha augmentat el turisme provinent de l’estat espanyol, que ha passat del 13,8% al 21%. El 65,4% han estat turistes catalans, i un 6,8% estrangers (un 4,7% d’Europa).

L’estiu passat es van posar en marxa les noves visites autoguiades adreçades a famílies que viatgen amb infants, de les quals se’n van realitzar unes 200 unitats. Els usuaris han valorat amb un 9,25 aquesta experiència. També es van recuperar les visites a la muralla, amb “la gran novetat” de poder pujar a la nova torre de Sant Francesc i passejar pel tram recentment reconstruït. En el segon semestre de l’any han fet aquest recorregut més de 6.300 persones.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

Comments are closed.