Dimarts, 31 de gener del 2023

FADEMUR engega un concurs a Instagram per conscienciar el jovent rural sobre la violència de gènere

|

- Publicitat -

El 20% dels joves entre 15 i 29 anys neguen la violència contra les dones, creuen que és “un invent ideològic”. Així ho revelava un estudi del Centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut de Fad presentat el setembre del 2021*. Per altra banda, la Macroenquesta 2019 del Ministeri d’Igualtat recollia que el 26,9% de les menors de 16 i 17 anys han patit violència física per una parella o una persona amb qui no tenia relació.

 

Publicitat

Aquestes dades són només una mostra de què la violència masclista és una plaga no superada entre les generacions més joves, un fet que preocupa a la Federació d’Associacions de Dones Rurals (FADEMUR) i contra el que l’organització vol conscienciar amb el concurs de Reels que ha llençat.

 

“#Reelporlaigualdad” és un concurs de Reels d’Instagram dirigit a joves de fins a divuit anys residents a municipis de menys de 20.000 habitants. L’objectiu de l’organització és implicar el jovent rural en la conscienciació social contra la violència de gènere. Precisament, dins el període de participació serà el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones (25 de novembre), una data en la qual s’intensifiquen totes les acciones per a combatre aquest problema. El termini per a participar en aquest concurs acabarà el 5 de desembre.

 

Participació i premi 

Els joves podran participar amb la quantitat de Reels que es desitgin. Aquests vídeos han de tenir una duració màxima de 90 segons i el contingut s’haurà d’ajustar a un dels cinc temes proposats per l’organització:

  1. Prevenció de qualsevol forma de violència de gènere entre la població adolescent de l’àmbit rural, molt especialment totes les violències sexuals.
  2. Prevenció del sexisme, la misogínia i l’odi cap a les dones entre la població adolescent del medi rural.
  3. Promoció de relacions afectivosexuals entre la població adolescent del medi rural, basades en la igualtat de gènere, el respecte a la diversitat i la tolerància.
  4. Prevenció de la violència de gènere entre la població adolescent del medi rural, a través de les xarxes socials i noves tecnologies.
  5. Promoció de xarxes de suport i solidaritat entre la població adolescent del medi rural, per lluitar contra la violència de gènere.

Els Reels s’hauran de publicar a Instagram des d’un compte públic, perquè es pugui visualitzar la proposta, etiquetant el compte @fademur i utilitzant l’hastag #reelsporlaigualdad.

 

El premi per al Reel guanyador serà la producció professional del seu guió i la seva difusió nacional. La persona guanyadora es convertirà, d’aquesta manera, en ajudant de direcció de l’espot resultant, per la qual cosa FADEMUR li proporcionarà els mitjans tècnics i l’equip humà necessaris per a dur a terme la seva idea.

 

Aquest concurs s’emmarca en el programa de FADEMUR “Cultivant Igualtat”, cofinançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i el Ministeri d’Igualtat a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la violència de gènere.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

16 COMMENTS

  1. Click Here

    […]although internet sites we backlink to beneath are considerably not related to ours, we really feel they are basically worth a go through, so possess a look[…]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email